Søndag d. 11/11 kl. 14.30 koncert i Hasseris Kirke

09-11-2018
Den svenske vokalkvartet Åkervinda spiller nordisk folkemusik og visesang.
Af Palle Bjørnstrup

Den svenske vokalkvartet har sit helt eget specielle klanglige univers, som man kan glæde sig til at opleve. Ved dagens koncert medvirker også Hasseris Kirkes Ungdomskor, med udvalgte numre, som er blevet indøvet ved lørdagens workshop sammen med Åkervinda. En folkelig koncert med høj standard.

I vokalkvartetten Åkervinda får folkemelodier fra den nordiske sangskat nyt liv i moderne og medrivende vokale arrangementer. Gruppen er aktuel med sit andet album: ”Förgänglighet”, der udkom i marts 2018. Som titlen indikerer, er ”Förgänglighet” en fortælling om alt det der er og det der forsvinder. Forgængeligheden i naturen, kærligheden og livet i sin helhed.

Fire stærke solister med karakter og unikke vokale kvaliteter: Iris Bergerantz, Linda Bergström, Agnes Åhlund og Lise Kroner formidler de nordiske viser med en sårbarhed og en kvindelig urkraft, der får nakkehårene til at rejse sig. Siden debutalbummet ”Kära Mor” som udkom i 2014 har Åkarvinda turneret vidt og bredt i Norden , Europa, USA og Canada.

Der er fri entre denne musikalske eftermiddag i Hasseris Kirke.Kommentarer