Skoleklasser til ballet med Nikolaj Hübbe

11-01-2019
Et spændende initiativ for skoleklasser fra de store klasser til at komme tæt på ballettens væsen.
Af Palle Bjørnstrup

Torsdag d. 29. januar kommer Den Kongelige Ballet til Aalborg i Aalborg Kongres & Kultur Center for at opføre balletten Giselle.

I den sammenhæng har balletmester Nikolaj Hübbe indbudt skoleklasser fra overbygningen i Aalborg Kommune til en omgang gratis balletinstruktion og en balletoplevelse, hvor de kan se og forstå balletten Giselle.

Programmet er, at skoleeleverne bliver budt velkommen til introduktion og overværelse af generalprøven af balletmesteren selv, og så fortæller han bl.a. om den enorme arbejdsproces, som dansere og musikere har været igennem. F.eks. er rollen som Giselle en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed.

Nikolaj Hübbe har selv, sammen med Silja Schandorff, stået for koreografien, og det er Aalborg Symfoniorkester, der står for den musikalske ledsagelse.

P.t. er der 45 skoleelever fra 8. klasse og opefter, som skal ind og have en usædvanlig en på opleveren. Men der er plads til flere. Så hvis der skulle være lærere og elever, som havde lyst til at overvære generalprøven d. 29. januar kl. 12, så er der endnu mulighed for at komme med. Det forventes dog også, at man har sat sig lidt ind i stoffet på forhånd, så oplevelsen kan blive så kvalificeret som muligt.

Evt. tilmelding af skoleklasser kan ske til morten.holch@aalborg.dk.
Kommentarer