Skibet LOA klar igen efter tvungen pause

12-05-2021
2020 blev et annus horribilis for det gode skib Nu satses der på et nyt, godt sejladsår i 2021
Foto: Fotograf Connie Sinding
Af Palle Bjørnstrup

Det er selvfølgelig coronaen, der gjorde at det endte med, at LOA kom til at blive ved kajen i hele 2020.

Men nu er man fast besluttet på, at 2021 skal være et godt sejladsår. Den store trofaste stab af
frivillige har endnu en gang udført et fantastisk arbejde med at gøre skibet klar til togt. Det er netop kulmineret med den egentlige oprigning, hvor der blandt andet blev genmonteret ræer på skibets formast.

Projektkoordinator Leif Ervolder fortæller: ”Vi har brugt vinteren på at gå alting efter en ekstra gang eller fem for at sikre os, at LOA er rigtig klædt på til at tage hul på sin 99. Sæson. Skibet løb af stablen hos Sophus Weber i Svendborg i 1922, så når der næste år er The Tall Ships Race i Aalborg, kan vi meget passende fejre 100-året for LOA. Her og nu gælder det om at komme godt i gang med den aktuelle sæson. Den begynder – igen på grund af corona-reglerne – lidt senere end vi havde håbet, men sammenlignet med 2020 er vi jo i en meget lykkeligere situation nu. Faktisk er det svært at finde ord for, hvor glædeligt det er, at LOA nu endelig kan komme ordentligt på vandet igen”.

Forudsat de nødvendige coronarestriktioner kan opfyldes i fremmed havn, dækker det store kryds i kalenderen perioden fra d. 22. juni og en måneds tid frem. Her deltager LOA endnu en gang i The Tall Ships Race, hvor det handler om Race 1, der går fra Ystad (Sverige) til Klaipéda (Litauen) og Turku/Åbo(Finland) efterfulgt af en venskabssejlads fra Finland til Tallinn(Estland). Der slutter årets store internationale sejladser for LOAs vedkommende.
Men så kan LOA lige nå at være med i Fyn Rundt for bevaringsværdige sejlskibe i slutningen af juli. Derefter følger blandt andet en ugelang sejlads for familier med små og større børn, inden skibet tager på sommertogt i den svenske skærgård. En forberedt sejlads til Folkemødet på Bornholm er aflyst, da Folkemødet er aflyst, men her regner LOA med at gennemføre sejladser på Limfjorden i stedet.
Den sidste kapsejlads i 2021 er Limfjorden Rundt i september, men inden LOA lægger op til oktober, er det forhåbentligt blevet til flere togter bl.a. med samarbejdspartneren UngAalborg.

Så der bliver forhåbentlig godt med vind i sejlene for LOA i 2021.Kommentarer