Sejl en hyggelig tur på fjorden med Claus

19-07-2018
Det er en god oplevelse at sejle en rundtur på Fjorden med ”Kysten” og opleve Aalborg.
Af Palle Bjørnstrup

En sejltur på Fjorden med udgangspunkt fra ”Kystens” plads ved Limfjordsbroen giver bestemt et anderledes og overskueligt indblik i den udvikling, der er sket på både Aalborg og Nørresundby siden af fjorden.

Den nye havnefront og alt det nye byggeri, der er med til at skabe havnefronten, er også en oplevelse set fra søsiden. Turen betyder passage af Limfjordsbroen, hvilket ”Kysten” med kaptajn Claus Nielsen klarer uden brooplukning, hvorimod passage af Jernbanebroen kræver oplukning af broen, men det klares smertefrit og er også en del af oplevelsen. Der er også lejlighed til at se roklubberne og den gamle bådehavn, og en afstikker ind i Skudehavnen, hvor det gamle Limfjordsværft omtales. På denne tur sejles retur fra Egholm, efter et kig ind til det nye flotte friluftsbad. Herefter kigges der lidt på nordsiden af fjorden i Lindholm.

Passagen af Jernbanebroen på vejen tilbage, giver lejlighed til at konstatere, at den nye cykel- og gangbro anvendes flittigt, da der kan konstateres en pæn kø på begge sider ved brooplukningen. Så der er ingen tvivl om, at den er en succes.

Herefter kigges på det nye byggeri mellem broerne i Nørresundby, og efter passage igen af Limfjordsbroen kigges fortsat på nybyggeri, og inde bag det nye byggeri på ”gummikajen” viser Claus Nielsen, kunstneren Mette Marit Nordheims tre kreative betonbåde, som ligger til kaj her.

Turen fortsætter langs med havnefronten i Nørresundby med den store kornvirksomhed P.P. Hedegaard, og Claus Nielsen fortæller om planerne for Stigsborg området, der er under udvikling – ude ved pynten foran Teknisk Forvaltning går turen over mod Aalborg siden, hvor udbygningen af den tidligere Østre Havn kan beses, og så bliver der lejlighed til at se Musikkens Hus, lige forfra ligesom Utzon Center og de øvrige faciliteter hen mod Limfjordsbroen.

Selvom ”deres udsendte” er indfødt aalborgenser, eller måske netop derfor, var det en god og oplevelsesrig tur – at få set ”sin by” fra endnu en vinkel.
Kommentarer