Sandheden om Nordkorea – i Hasseris Kirke

01-11-2021
Foredrag onsdag d. 3.11. kl.14.30 i kirkens kontaktklub med Jesper Grønkjær, Tryllekunstner og TV2-debattør
Af Palle Bjørnstrup

Alle er velkomne til at høre hans førstehåndberetning fra verdens strengeste diktaturstat.

Jesper Grønkjær er aktuel med sin anmelderroste bog ”Frihed fra himlen”. Han rejser jorden rundt for at skabe smil. Han er særlig kendt for at begive sig ind i lukkede miljøer. Han har besøgt massemordere i Mellemamerika, kannibaler på New Guinea og munke i Tibet.

Denne gang var det Nordkorea – planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og der sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Han blev ved ankomsten modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en ellers lukket verden. Som den første danske forfatter er det lykkes Jesper Grønkjær at opspore og lave interviews med nordkoreanske afhoppere i andre dele af Asien. De fortæller om menneskehandel, drab, tortur – og det samfund som Jesper blev nægtet at se. Hør rystende personlige beretninger fra de som har siddet i politiske fangelejre med 70.000 andre fanger, eller hør om afhoppernes flugt gennem Kina, Thailand, Cambodja og Sydkorea.

Jespers force er, at han balancerer mellem det humoristiske og det seriøse. Tilhørerne til foredraget både griner og gruer over et foredrag med smukke fotos og unikke tv-klipKommentarer