Så sprang de første IB studenter ud

12-05-2021
Traditionen tro på Hasseris Gymnasium hejsede de første nye IB studenter flagene ved gymnasiet
Af Palle Bjørnstrup


Allerede når man ankom til Hasseris Gymnasium blev man mødt af et stort banner, der på festligste vis ønskede IB studenter til lykke med deres nye status. Teksten var naturligvis på engelsk med ordene: ”Congrats IB Graduates – celebrate good times.

Det er nok ikke nogen hemmelighed at IB World School holder til på Hasseris Gymnasium.
Traditionen tro er studenter på den internationale linje først med at kunne springe ud som studenter, og det skete selvfølgelig også i år trods corona, der dog satte sit præg på dagen.

De to første elever, der havde været til den sidste eksamen, Cecilie og Carl var fælles om at hejse flagene på gymnasiets tre flagstænger ud mod Hasserisvej. Det lykkedes flot, men til det
sidste flag måtte der lidt erfaren hjælp til, så flagsnoren kunne blive viklet ud og flaget kunne glide til tops under behørige klapsalver.

Kari Skals - IB Koordinator for IB World School gratulerede og takkede de unge mennesker for hjælpen, og inviterede derefter alle fremmødte på en forfriskning i teltet, som var rejst bag sportshallen.

Karin fortalte derefter til hasserisavis.dk, at fremmødet var noget mindre i år ved denne begivenhed, hvilket hun naturligt gav coronaen skylden for. Men de, der var mødt frem, var feststemte. De næste 14 dage skal 43 studerende op til sidste prøve. Og de tæller studenter fra i alt 23 nationer i år, og når der skal festes i anledningen af eksamen, så kommer de 23 nationers flag til at pryde festbordet. De endelige karakterer fra årets eksamen vil forelægge d. 6. juli 2021.

Karin Skals oplyser også, at der de seneste 5 år har der været studenter fra 72 nationer repræsenteret, men fortæller samtidigt at hovedparten af de studerende er danskere, der er internationalt orienteret på forskellig vis. Det viser på bedste vis kendskabet worldwide til IB World School på Hasseris Gymnasium i Aalborg – og hun fortsætter, eksamenstiden er altid en spændende tid både for studenterne, men også for os bag IB-studiet. Vi følger med stor entusiasme de enkelte elevers præstation, både når det går særdeles godt og knap så godt.
Men eksamen er alt andet lige en fest – og det bliver der, og det tror jeg alle omkring IB-studiet glæder sig til, og så håber jeg, at vi er kommet lidt længere i corona spørgsmålet, så alle kan have mulighed for at komme til festen og være med til at fejre de dygtige unge mennesker.Kommentarer