Så er Tall Ships fyrværkeri 2019 på plads

31-08-2018
Det bliver det største danske fyrværkeri nogensinde takket være SEBC Holding/Eigild B. Christensen.
Af Palle Bjørnstrup

The Tall Ships Races bliver afviklet for femte gang i Aalborg fra d. 3.-6. juli 2019, og det markerer samtidig 20-års jubilæet for arrangementets historie i Aalborg.

Fyrværkeriet bliver simpelthen en storslået markering af de 20 år med Tall Ships Races i Aalborg, og direktør Eigild B. Christensen fortæller om dette: ”Ideen om sponsoratet til dette fyrværkeri opstod, da vi som familie gerne vil give noget tilbage til den by, vi elsker, både som by og som et dejligt sted at bo, og hvor vi har drevet virksomheder i mange år. Vi synes, at det er skønt med et tiltag som The Tall Ships Races i Aalborg. Det er et pragtfuldt bindeled i Aalborgs udvikling fra industri- og værftsby til en storby, der har et varieret udbud af interessante oplevelser. Det vil vi gerne støtte op omkring, og derfor sponserer vi dette fyrværkeri, som en markering af dette”.

Eventchef hos Aalborg Kommune, Søren Thorst, har svært ved at få armene ned igen: ”Vi er på en gang begejstrede og taknemmelige for dette sponsorat fra SEBC Holdeng/Eigild B. Christensen. Det gør det muligt at lave et fyrværkeri af en kaliber, som aldrig før i Aalborg og Danmark. Fyrværkeriet til Tall Ship Races har gennem årene været et af de absolutte højdepunkter til den fire dages fest langs Aalborg Havnefront”.

Også fyrværker Gunnar Knudsen, der kommer til at skabe og forestå fyrværkeriet, ser frem til fredag d. 5. juli 2019. Han er allerede i gang med at planlægge både fyrværkeriet og indkøb til dette, og siger: ”Det er med sikkerhed det største fyrværkeri, der har været skudt af i Danmark gennem de seneste 25 år – når jeg siger 25 år skyldes det, at mit kendskab til fyrværkeri før den tid er begrænset. Derfor bliver en af udfordringerne også at have de rigtige varer hjemme til et show af den kaliber. Jeg er bestemt nødt til at udvide repertoiret, men der skal jo også tages hensyn til sikkerheden, og her samarbejder jeg med Nordjyllands Beredskabscenter, så alt kan blive i orden.”

Så der er lagt an til, at der bliver rigtigt knald på til 20-års jubilæet med The Tall Ships Races i Aalborg d. 3.-6. juli 2019 i AalborgKommentarer