Så blev der meldt sæsonstart på Aalborg Teater

03-08-2020
Traditionen tro samledes teatrets mangefold af medarbejdere i Teatrets gård for at markere dette.
Af Palle Bjørnstrup

Kort før arrangementets start markerede vejrguderne lige deres hensigter ved at sende
en kort byge, der heldigvis var overstået i fin tid inden teatrets øverste chef og teaterdirektør,
Hans Henriksen, tog ordet.

Med baggrund som nordmand, og som mangeårig udøvende i teatrets verden i Rusland, tog Hans Henriksen udgangspunkt i coronaens forskellige indvirken på de enkelte lande og deres befolkninger, idet man i Rusland for øjeblikket kun havde mulighed for at rejse til Tyrkiet eller Tunesien, hvor vi her i Danmark til forskel kan rejse til en langt større række lande på kloden.

”Det er en mærkelig tid, vi lever i”, fortsatte Hans Henriksen med en reference til forskellige landes håndtering af Corona. ”Kunne man godt komme frem til at spørge, hvad er sandheden?
Og det er bestemt ikke let mere at finde sandheden i alt”.

Den nye sæson kunne også meget vel betegnes som en sæson, hvor man skulle forholde sig til et paradigmeskifte, idet coronaen også her kommer til at spille ind.
Aalborg Teater har en public service-opgave, og overfor dette findes også en opgave med at sælge billetter. I fremtiden ville det primært være nødvendigt at pointere public service al den stund, at coronaen medfører, at billetslaget klart vil blive mindre, da hensyn til coronaforhold vil betyde, at man måske kun kan udbyde 50% af de pladser, som man normalt har til rådighed.
Det er jo altid rart med fulde huse, da det kan medvirke til at understrege at en forestilling er en succes – men nu skal det vendes til noget positivt, at teatret skal være til stede for publikum uanset penge. Og der skal vi medarbejdere være med til at vise, at vi er en seriøs institution, der kan levere på disse vilkår.

En række nye medarbejdere blev budt velkommen. En flot donation fra Wilhelm Hansen Fonden har gjort det muligt at ansatte en husdramatikker. Der blev budt velkommen til to nye skuespillere, Line Nørholt og Thomas Kristian Beck, en ny tekniker, Mads Maibom, hvor der blev sunget fødselsdagssang, da han var fødselar denne dag, ligesom der blev budt velkommen til Helene Billingsøe, ny leder af Skræddersalen.

Teaterchefen ønskede alle en god sæson på teatret, og herefter kaldte prøver på forestillingen Hedda Gabler – så teaterlivet er i fuld gang.Kommentarer