Ronja Røverdatter er på spil igen på Teatret

14-08-2019
Fra d. 17.-24. august er vildbassen Ronja Røverdatter igen på Aalborg Teaters Store Scene.
Af Palle Bjørnstrup

I 2016 indtog Ronja Røverdatter og hendes ven Birk for første gang scenen, og forestillingen tog både voksne og børn med storm, og forestillingen spillede for fulde huse.
Nu er der repremiere på den herlige forestilling med Ronja, Birk, Mattis, Lovis og alle de andre figurer fra Astrid Lindgrens univers.

”Den nat Ronia blev født buldrede tordenen over bjergene, det var uvejrsnat, der fik al troldtøj som holdt til i Mattisskoven, til forskræmt at krybe ned i deres huler og skjulesteder, kun de onde skovhekse elskede uvejr højere end nogen anden slags vejr og fløj hylende og skrigende rundt om røverborgen på Mattisbjerget”.

Det er sådan, at Astrid Lindgren starter sin fantastiske og kærlige fortælling om røverbørnene Ronja og Birk, der fødes ind i hver deres røverslægt. Om deres frie liv i de vilde skove og om hvordan deres venskab stopper krigen mellem to rivaliserende røverslægter.
Ronja Røverdatter er en eventyrlig fortælling om venskab og mod, om frygt og kærlighed og om rejsen fra barn til voksen i en skov fyldt med grådværge, skovhekse og rumpenisser.

De medvirkende er i hovedrollen som Ronja, Ena Spottag, og hendes ven Birk spilles af Sebastian Henry Aagaard-Williams. Lars Topp Thomsen er Ronjas far Mattis. Lovis spilles af Camilla Gjelstrup. På rollelisten er desuden Katrine Høj Andersen, Marie Knudsen Fogh, Jakob Hannibal, Steffen Berenthz Eriksen, Nanna Skaarup Voss, Jørgen W. Larsen, Ferdinand Falsen Hiis og Evrim Benli.

Forestillingen iscenesættes af Kristina Kjeldsberg, og den fortryllende og storslåede scenografi er skabt af den russiske scenograf Aleksandr Orlov, og kostumerne er skabt af Irina Cherednikova.

I spilleperioden spilles mandag til fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 16.00.Kommentarer