Røde Kors Aalborg har brug for 700 indsamlere

19-09-2018
Søndag d. 7. oktober går det løs med landsindsamlingen. Tusindvis af indsamlere hjælper til – meld dig som indsamler.

Denne indsamling er for, at Røde Kors kan støtte alt fra voldsramte kvinder og hjemløse i Danmark til nødlidende familier i det krigstraumatiserede Syrien eller nødlidende i andre af verdens brændpunkter.

I Aalborg har 127 indsamlere meldt sig for nærværende, og det er heldigvis dobbelt så mange i forhold til sidste år på samme tid. Men der mangler fortsat 160 indsamlere for at nå sidste års antal på 287.

”Men,” siger folketingsmedlem Rasmus Prehn, der bor i Aalborg: ”Faktisk skal vi helt op på 700 indsamlere, hvis vi skal dække Aalborg Kommune, endda bortset fra Nibe området”.

Så det reelle behov kan faktisk siges at være 573 flere indsamlere, og det udmønter sig faktisk også i resultatet. Hvis man ser på sidste års indsamling, så præsterede Fjerritslev f.eks. at indsamle kr. 14,48 pr. husstand og i Nibe nåede de op på 12,76 pr. husstand, hvorimod det kun lykkedes Aalborg at præstere kr. 3,12 pr. husstand i indsamlingen.

Det satser vi på og håber på, at vi kan gøre meget bedre i år, men vi skal have hjælp fra indsamlerne, som vi meget, meget gerne ser mange flere af – tænk hvis vi kunne nærme os et indsamlingssnit på højde med Nibes, det vil give rigtig mange penge til Røde Kors.

At indsamle penge til værdigt trængende er ikke alene nyttigt og hjælpsomt for de mange mennesker, som Røde Kors kan hjælpe med disse penge. Indsamlingen kan jo også laves til en både hyggelig og oplevelsesrig tur for både familie og venner. Det er en god ide at løfte i flok, og det er jo altid rart at gå tur sammen, man kan komme hinanden ved på en helt ny måde, ligesom man kan få hilst på mange nye mennesker. ”Det har vi selv oplevet i vores familie”, siger Rasmus Prehn.

Hvad går de indsamlede penge til spørger nogle - F.eks.:
Seks måneders støtte til en voldsramt kvinde og hendes børn herhjemme. Et døgn på et omsorgscenter for en hjemløs i Danmark. Mad til 28 børn i en måned i et af verdens brændpunkter og eksempelvis rent drikkevand til 37 mennesker i et år i et af verdens fattigste lande.

Men lige nu handler det om, at du skal melde dig som indsamler hos Røde Kors og det gør du på: www.rodekors.dk/bliv-frivillig/meld-dig-til-indsamling.

”Jeg håber og ønsker, at rigtig mange vil følge opfordringen,” siger Rasmus Prehn: ”det kunne være rart med et rigtig godt indsamlingsresultat i Aalborg og Hasseris.”Kommentarer