Rejsegilde på Skipperhus - nyt markant byggeri!

10-05-2021
Det nye hus kommer til at rumme boliger samt Vin & Vins nye større og flotte vinbutik.
Af Palle Bjørnstrup

Initiativet bag bygeriet skyldes vinhandler Martin Andersen, der i forbindelse med behov
for en større og mere rationel indrettet vinforretning, hvor der ud over en mængde dejlig vin og spiritus også gerne skulle være lidt ekstra plads til at arrangere vinsmagninger.

Løsningen er blevet det nye markante byggeri på hjørnet af Hobrovej og Vestre Alle. Byggeriet er tegnet af arkitekt Jan Krogh, der har taget højde for mange elementer omkring byggeriet, ikke mindst at selve bygningen skulle have sit eget udtryk, men også samtidig skulle være i samklang med områdets andre bygninger og forhold.

Man kan kun sige at det tegner rigtigt. Byggeleder Niels Tvedgaard fra HMC Byg & Anlæg konstaterede, at de havde taget første spadestik til byggeriet for 10 måneder siden. Det har været 10 måneder med run på, ikke mindst fordi bygherren Martin Andersen konstant havde udtrykt nervøsitet om tidsplanen. Han havde stor ros til håndværkerne, hvilket blev fulgt op af både arkitekten og bygherren, både fordi de nogenlunde kørte efter tidsplanen, men også fordi, der bliver lavet godt og flot håndværk – og Niels Tvedgaard sluttede med at sige: ”Leve- ringstiden er aftalt til d. 8.10.2021 – og det når vi!

Bygherren Martin Andersen omtalte, at der havde været udfordringer undervejs, bl.a. da huset, der tidligere husede en Spar Nord afdeling, skulle befries for den store bankboks. Det var næsten lige før, at det rystede hele Kærby om omegn, da denne betonmastodont skulle fjernes. Martin Andersen udtrykte også stor tilfredshed omkring samarbejdet om byggeriet, ligesom han tilskrev arkitekt Jan Krogh, at det var hans fortjeneste, at der kom gang i byggeriet. Her indskød arkitekt Jan Krogh, ja men undervejs skulle du jo også lige have tid til at anskaffe dig en campingplads. Det fandt vi jo ud af i et projekteringsmøde, hvor du var lidt stille, og havde bedt om lov til at tage telefonen, hvis den ringede. Det gjorde den så, og efterfølgende sagde du:” Jeg har lige købt en campingplads” – og så kunne vi ellers fortsætte mødet.

Et rejsegilde er normalt en forholdsvis traditionel begivenhed, der kører efter gamle regler.
Det gjorde det så ikke helt her. Man skulle tro, at vinhandleren lod propperne springe i dagens anledning, men nej, der var heller ikke det traditionelle øl, så det var sodavand over hele linjen. Men de traditionelle pølser var der ikke rørt ved, så alle blev bespist ved Kurts Pølsevogn, der var hidkaldt i dagens anledning. Og det med sodavand må siges, at være det rigtige, for efterfølgende gik håndværkerne i gang på stilladser og i huset - der er jo en tidsplan at overholde, så det blev et godt men også seriøst rejsegilde.

Og den nye vinbutik kommer nærmere og nærmere – Martin Andersen og hans dygtige vinfolk/medarbejdere glæder sig enormt til at tage de nye bedre og større forhold i brug, så der kan blive større mulighed for at betjene og rådgive kunderne i nogle dejlige rammer.
Og så må Martin selv finde ud af, at få udlejet alle de nye boliger på stedet.Kommentarer