Red Barnet Ungdom skaber ”Venskabsgrupper”

19-04-2018
Red Barnet Ungdom i Aalborg har skabt nogle Frirum for flygtningebørn i Aalborg.
Af Palle Bjørnstrup

Der hvor Red Barnet Ungdom sætter ind er, når flygtninge står over for et helt nyt kapitel i deres liv. Fasen med at blive sluset ind i det danske samfund, er det der sættes fokus på.
Medicinen er at etablere ”Venskabsgrupper”, som går ind og assisterer i denne fase.

En overskrift fra Red Barnet Ungdom lyder: ”Det er vigtigt, at børnene lærer Aalborg at kende”. Situationen er, at kommunerne ikke tilbyder sociale aktiviteter til de flygtningebørn, der bor sammen med deres forældre. Derfor bliver de ofte overset, selvom de har et stort behov for hjælp.

Projektleder for ”Venskabsgrupper” Khiem Huynh fortæller: ”Vi startede de første aktiviteter for ”Venskabsgrupper” d. 4. marts 2018. På trods af den korte tid har vi allerede oplevet forskellige ting. Vort mål er, at børnene skal lære Aalborg at kende, og derfor har vi været på Utzon Centeret, hvor børnene legede med LEGO-VR og spillede Mine-Craft. Vi har også været i Gigantium, hvor børnene prøvede kræfter med at stå på skøjter. Selvom jeg er ramt af en skade med en overrevet akillessene, spillede jeg alligevel dødbold med børnene. Da vi var færdige forsvandt børnene, men de kom heldigvis tilbage, og de hentede så i fælles flok mine krykker”.

Med etableringen af ”Venskabsgrupper” for flygtningebørn i Aalborg har Red Barnet Ungdom været med til at skabe et frirum for traumatiserede familier. Her får børn lov til at være børn. Det har været muligt at nedbryde de sproglige og kulturelle barrierer gennem sjov og leg, og det gør det muligt at opbygge nye venskaber og relationer, der har stor værdi for børnene. At vise der er et liv og ikke kun elendighed og problemer.

Red Barnet Ungdom vil i år starte flere ”Venskabsgrupper”, og tanken er, at det skal være landsdækkende og klart være med til at gøre en forskel for udsatte børn, her i landet.
Kommentarer