Rasmus Klump Centimetermaraton i Hasseris

10-06-2019
Det går løs lørdag d. 15. juni kl. 11.00 på idrætspladsen ved Hasseris Gymnasium.
Foto: Børneulykkesfonden
Af Palle Bjørnstrup

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42,195 kilometer, mens centimeter- maratonløberen nedlægger 42,195 centimeter, eller godt 400 meter. Dermed kan selv de mindste være med og kan kalde sig for maratonløbere.

Centimeter Maraton skal hjælpe børnefamilier med at komme op af sofaen, væk fra de elektroniske devices og ud i den friske luft. Så det gælder blot om at løbe med.

Det er Børneulykkesfonden, der står bag Maratonløbet, og generalsekretær Henriette Madsen fortæller: ”I Børneulykkesfonden arbejder vi for at få leg og bevægelse ind i børnenes hverdag. I en digital tidsalder er der mere end nogensinde brug for, at vi husker at komme ud og få rørt os, og det behøver ikke at være en sur pligt. Initiativer som fx Centimeter Maraton styrker både den aktive livsstil samtidig med, at man har det rigtig sjovt.”

Alle børn og barnlige sjæle får desuden rig mulighed for at løbe om kap med Rasmus Klump, når han er med og hepper på børnene både før, under og efter løbet.

Centimeter Maraton er for børn i alderen 2-10 år, og børnene inddeles i to grupper: ”Pildskaderne” og ”Gøjerne”. Pildskaderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med. Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv.

Alt overskud fra løbet går ubeskåret til Børneulykkesfondens arbejde for at øge børnesikkerheden i Danmark.

Alle tilmeldte børn får en løbspose, refleksmedalje, diplom og en trafiksikker refleksvest med Rasmus Klump på. Man kan afhente fra kl. 9.30. Løbet går i gang kl. 11.00.

Der er fællesopvarmning med Rasmus Klump forud for løbet. Pris for deltagelse er kr. 100,- pr. barn.

Det er lørdag d. 15. juni fra kl. 9.30 på idrætspladsen ved Hasseris Gymnasium.Kommentarer