Programmet for Aalborg Operafestival er klar

05-07-2019
Endnu en gang indtager Aalborg Operafestival byen fra d. 8.-11. august med et spændende program.
Af Palle Bjørnstrup

Musikoplevelserne vil spænde bredt fra dommedagsmetal til freestyle operarap.

Aalborg Midtby bliver hovedscenen for de forskellige aktiviteter, og her kan man i gåafstand opleve de mange forskellige koncerter.

Bag operafestivalen står Musikkens Hus og Aalborg Operafestival, og de vil præsentere opera i mange forskellige variationer.

Peter Rønn, nytiltrådt festivalleder, fortæller: ”Når det kommer til opera og kultur generelt, handler det om at turde tage chancer og sætte kærligt spørgsmålstegn ved plejer. Det afspejler sig i høj grad i årets program, der både byder på gamle kendinge, traditionelle operakoncerter og helt nye konstellationer, som ikke er set før. En stor tak til de mange lokale ildsjæle, der har taget imod mig med åbne arme, er kommet med overraskende idéer og har knoklet for at få de sidste detaljer på plads”.

Der vil som sædvanligt blive opstillet scene på C.W. Obels Plads, hvor de besøgende kan opleve en perlerække af gratis koncerter, herunder operarap med freestyle-rapperen Peder B og den romantiske klassiker Bella Notte samt en dramatisk solokoncert med sopranen Elsebeth Dreisig.
Børnefamilierne kan desuden glæde sig til en vaskeægte verdenspremiere på Kalle Mathiesens romantiske operatrommeshow. Kalle, som bl.a. er kendt fra Ramasjangserien ”Kalles Danmarkstour”, er her flankeret af den dygtige basbaryton, Bo Horsevad.

I dagene 8.-11. august bliver der mere end 20 unikke forestillinger og koncerter – se hele det omfattende program på www.aalborgopera.dkKommentarer