Premiere på ’Hans og Grete’ – Aalborg Teater

15-01-2020
Torsdag d. 23. januar er der premiere på årets børne- og skolesceneforestilling.
Af Palle Bjørnstrup

Eventyret om Hans og Grete er skrevet af Brødrene Grimm og handler om søde sager og snedige børn.
Når børn sættes på prøver i eventyr, kan de klare alt – selv en ond heks, der lokker med sukker og pandekager. Brødrene Grimms eventyr om Hans og Grete er en stærk og vidunderlig historie for børn om børn, der klarer selv de største prøvelser.

Historien er i sin enkelhed grusom. Fattigdommens nød (og en ond stedmoder) får en far til at sende sine to børn ind i den store, mørke skov. Og det er ikke meningen, at de skal komme ud igen, for han har ikke råd til at brødføde dem. Skoven gemmer både på et pandekagehus og en heks. Men heldigvis er Grete både god og handlekraftig.

Hans og Grete spilles af to af Aalborg Teaters unge skuespillere Karla Rosendahl Rasmussen og Østen Borre Simonsen. Derudover medvirker Jørgen W. Larsen, Mette Klakstein og Gustav Dyekjær Giese.

Iscenesættelsen står Martin Nyborg for, og scenegraf er Maria Lassen Kamsvaag og koreografen Kasper Ravnhøj. Det er det samme team, der stod bag den succesfulde opsætning af H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet.

Stykket spilles på Store scene i perioden fra 23. til og med 25. januar og igen fra d. 14. februar til og med 20. marts, og der spilles mandag til fredag kl. 10.00 og kl. 12.00 samt lørdag kl. 11.00 og kl. 13.00. I uge 8 (vinterferien) spilles tirsdag til fredag kl. 13.00 og kl. 15.00 og lørdag kl. 11.00 og kl. 13.00.Kommentarer