Postkort om Egholmforbindelsen

03-06-2019
Medens Venstre sejler i speedbåd på Limfjorden for at agitere for en Egholmforbindelse, husstandsomdeler Borgerbevægelsen mod en motorvej i Egholmlinien 4.000 postkort, som viser hvor tæt motorvejen vil blive placeret på Hasseris, Vestbyen og Lindholm.
Af Jens Skovgaard

Formand for Borgerbevægelsen, Louise Faber, fortæller, at idéen til omdelingen af postkortene er opstået, fordi mange borgere er usikre på, hvor linieføringen rent faktisk påtænkes at gå: “Selv om der er talt meget om Egholmlinien, er mange borgere usikre på, hvor linieføringen rent faktisk påtænkes at gå,” siger hun, og fortsætter: “Mange tror, at den ligger meget længere væk fra Aalborg og Nørresundby, end den i virkeligheden gør. Nu giver vi borgerne en chance for at forholde sig til placeringen på detaljerede og forståelige kort”.

Borgerbevægelsen henviser bl.a. til at de kort, der findes i VVM-redegørelsen fra 2011, er forældede, og i øvrigt svære at læse, fordi der mangler mange vejnavne, ligesom der ikke er angivet verdenshjørner på kortene. Desuden er der i de mellemliggende år sket en kraftig udbygning i Hasseris Enge og i “Frugtkvarteret” i Mølholm, og i disse år bygges der mere end 1.200 nye boliger i Sofiendal Enge tæt på linieføringen.

På Borgerbevægelsens postkort kan borgerne f.eks. se, at motorvejen kommer til at ligge kun ca. 200 meter fra de nye boliger i Sofiendal Enge, ligesom man kan se, at motorvejen bogstavelig talt ligger i baghaven til mange villaveje i “Frugtkvarteret”, skriver Borgerbevægelsen i en pressemeddelelse, hvori den også opfordrer lokale foreninger til at tage stilling til, om det er den fremtid, de ønsker for deres medlemmer og borgerne i den vestlige del af Aalborg og Nørresundby. “Det er det næppe, og derfor håber vi, at de vil bringe deres bekymring videre til politikere på både lokalt og nationalt plan”, skriver Borgerbevægelsen.

Borgerbevægelsen afholder et valgmøde i Haraldslund mandag den 3. juni kl. 19.00, hvor kandidater, der arbejder for at undgå en motorvej i Egholmlinien vil deltage.Kommentarer