Positivt kvartalsregnskab fra Nordjyske Bank

28-04-2021
Banken er kommet godt fra start i 2021. Der er et højt aktivitetsniveau hos kunderne.
Af Palle Bjørnstrup

Nordjyske Bank melder om et flot resultat for 1. Kvartal 2021. Regnskabet er positivt påvirket af et højt aktivitetsniveau blandt bankens nordjyske kunder. Der har været stor aktivitet med køb og salg af ejendomme som sommerhuse, forældrekøbslejligheder og boliger i al almindelighed.

Bankens basisindtjening lander for første gang nogensinde i et 1. Kvartal på 600 millioner kroner, mens basisresultatet før nedskrivninger på udlån stiger fra 343 millioner kroner i 1- kvartal 2020 til 397 millioner kroner i 1. Kvartal 2021, svarende til en stigning på 15,7 procent.

Det samlede basisresultat efter nedskrivninger stiger fra 268 millioner til 368 millioner kroner, hvilket også kan henføres til et lavt niveau for nedskrivninger på 29 millioner kroner mod 75 millioner kroner i 1. Kvartal 2020.

Den høje basisindtjening, et lavt omkostningsniveau og de begrænsede nedskrivninger giver et samlet resultat før skat på 354 millioner kroner.

Bankdirektør Claus Andersen siger: Vi har virkelig grund til at være tilfredse med udviklingen i 1. Kvartal. Vi er nu ca. 12 måneder inde i den værste sundhedskrise i mands minde, og trods nedlukning, restriktioner og en generel usikkerhed om fremtiden, så har de fleste både privatkunder og erhvervskunder en god og sund økonomi.

I Nordjyske Bank har vi været begunstiget af en stor kundetilgang fra årets start. Det skyldes bl.a. andet, at bankens image fortsat står særdeles godt.

Det høje aktivitetsniveau både blandt nye og eksisterende kunder har resulteret i en vækst i bankens udlån på tre procent. Boligpriserne i Nordjylland er ifølge Boligsiden.dk de seneste 12 måneder steget med 8,5 procent for villaer og rækkehuse, 3,8 procent for fritidsboliger og hele 10,6 procent for ejerlejligheder. Samtidig er der mange, der har tjent penge på aktiestigninger og generelt har en pæn opsparing som følge af de begrænsede forbrugsmuligheder under coronaepidemien. Det summer alt sammen op til, at 2021 trods den fortsatte sundhedskrise kan blive et godt år:

Claus Andersen siger: Den gode økonomi er af mange nordjyder blevet omsat til investeringer i energirenoveringer og andre boligindretningsprojekter. Derfor er der travlt inden for byggefaget, og der kan opstå flaskehalse og lange leveringstider. Det ændrer dog ikke ved, at vi forventer, at det høje aktivitetsniveau i 1. Kvartal også fortsætter i næste, og det er positivt både for nordjydernes og bankens økonomi.Kommentarer