PenSam sætter gang i byggeri i Hasseris

29-01-2018
Sådan er PenSams melding om de 427 nye boliger, der skal opføres i Sofiendals Enge.
Af Palle Bjørnstrup

Med andre ord er PenSams melding, om det nye byggeri i Hasseris, nok lidt af en nyhed for lokale folk, der nok vil vedkende sig Sofiendals Enge, men at det hører ind under Hasseris er sikkert en nyhed for mange.

Men det bliver uden tvivl et godt og flot byggeri. PenSam melder, at de har allieret sig med lokale kræfter i forbindelse med opførelsen af det nye byggeri. Det er Jan Krogh, Krogh Arkitektur, der har tegnet projektet bistået af rådgivende ingeniører Frandsen & Søndergaard og Landinspektør Nord. Arne Andersen Vrå A/S skal klare opførelsen, Kuben Management er bygherrerådgiver og Aalborg Mægleren skal stå for salget af boliger til private og Metropol Erhverv for salg af investeringsejendomme.

Der opføres både rækkehuse og lejligheder, der kommer til at være hjem for mange nye beboere. Området er beliggende få kilometer fra centrum af Aalborg og vil bestå af en sydlig og en nordlig del med en grøn kile mellem områderne, der skal skabe luft mellem boligerne og give god adgang til natur og udsigt over området.

I samarbejde med Aalborg Kommune bliver byggeriet en del af en ny bydel med grønne områder, der ligger tæt på sportsfaciliteter og adgang til folkeskole og daginstitution.

Investeringsdirektør hos PenSam, Claus Jørgensen, fortæller: ”Samarbejdet med Aalborg Kommune og lokale kræfter har været rigtig positivt i forbindelse med lokalplan, projektering og byggetilladelse, og jeg ser frem til, at det også får byggeprocessen til at glide let.”

Byggeriet vil blive færdiggjort i etaper, og første etape forventes at være klar i sommeren 2019 og sidste etape forventes at være indflytningsklar i slutningen af 2020.

Det bliver spændende, når dette nye projekt begynder at tage form, og det vil være ønskværdigt, at Aalborg Kommune får etableret den nødvendige infrastruktur, herunder adgangsveje og trafikregulering til og fra området til gavn for de fremtidige beboere samt den overordnede trafik, der findes bl.a. på Letvadvej.Kommentarer