Pas på cykeltyve her om sommeren

12-06-2018
Statistikken fortæller, at det er højsæson for cykeltyverier – så garder dig bedst muligt.
Foto: Colourbox
Af Palle Bjørnstrup

Det er forsikringsselskabet GF, der melder ud, at man skal være opmærksom på, at der er sæson for cykeltyverier – det sker hurtigere end man tror.
I 2017 kontaktede 48.141 cyklister Politiet for at melde deres cykel stjålet, og næsten 60% af dem blev anmeldt hen over sommeren. Det reelle tal er sikkert større, da ikke alle cykeltyverier bliver anmeldt.

Det er både ærgerligt og besværligt. Hvis cyklen forsvinder, har de fleste behov for en hurtig løsning, så de igen kan få hverdagen til at hænge sammen.

Som forsikringsselskab er det første råd fra GF, at man tjekker sin forsikring – normalt er du dækket af din indboforsikring, men kun hvis man har valgt at have cykelforsikringen med.

Nu kan man også få udvidet dækning til dyre cykler, og det er bestemt en god ting. Mange cykler i dag er kostbare og ikke mindst selvfølgelig el-cykler. Så det kan være en god ide lige at tjekke dækningen i forhold til den cykel, man kører på. En udvidet cykeldækning er baseret som en kaskoforsikring.

”Det er en god ting at have tjek på, for man skal jo helst ikke komme ud for ubehagelige overraskelser, fordi forsikringsdækningen ikke var som forventet,” siger forretningsfører Bente Ø. Nielsen hos GF Aalborg på Vestre Alle.

Hvis ens cykel bliver stjålet, så skal man i første omgang melde tyveriet til Politiet og derefter til forsikringen. Forsikringsselskabet har behov for at få stelnummeret og låsebeviset på cyklen. Derfor er det vigtigt, at man har en godkendt lås på sin cykel. Det er også en god ide, hvis man køber en brugt cykel, at få en kvittering fra sælger, så der er dokumentation for, at cyklen tilhører dig.

Endelig kan man jo gøre sit for at forebygge tyveri af sin cykel ved at vælge at stille den et sted, der er godt oplyst, at stille den i et aflåst cykelrum, at benytte to låse, og så kan man overveje at give cyklen særlige kendetegn.

Det kan godt være en god ide at sikre sig bedst muligt, når der bliver stjålet over 48.000 cykler om året.Kommentarer