På mandag går det løs i Kildeparken

07-07-2017
Her er riddere, handelsfolk, kogekoner, gøglere m.m. klar til at skabe en middelalder oplevelse for alle.
Af Palle Bjørnstrup

Det er 8. år i træk, at ”Middelalder i Aalborg” er klar til at åbne portene til dette hyggelige sommerarrangement i Kildeparken.

Fra d. 10.-16. juli går det løs. Her forvandles Kildeparken til et middelalder samfund, hvor ridderkampe, henrettelser og bueskydning, mjøddrikkeri, gøgleri og hesteture er en del af hverdagen, og med smukke musikalske middelaldertoner i baggrunden fra de forskellige musikgrupper – det bliver som at gå ind i en helt anden tid.

Der er åbningsceremoni mandag d. 10. juli kl. 12.00. Her vil man kunne opleve Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, iføre sig rustning og holde åbningstale, før han med at sværd vil udføre et åbningsritual.

”Middelalder i Aalborg” har gennem årene vokset sig større og større, og der er god interesse for den spændende historiske periode hos både nordjyder og turister. Det mærkes tydeligt blandt de besøgende til arrangementet.

At det i det hele taget kan lade sig gøre med et sådant arrangement, skyldes i høj grad de ca. 50 frivillige, der år efter år støtter op om ”Middelalder i Aalborg”, og de er f.eks. med til at bygge op, lave mad, skænke mjød, lave børneleg og meget mere. Der deltager både frivillige fra Danmark, Litauen, Schweiz, Tyskland, Afghanistan og Persien – og alle er personer med en helt særlig interesse for middelalderen, som ønsker at udbrede kendskabet til den spændende historiske periode.

”Vi bakker op, og jeg har med stor fornøjelse takket ja til at være åbningstaler,” siger adm. direktør i AKKC, Nicolaj Holm: ”Det ligger jo placeret i vores baghave Kildeparken, og det er det største familiearrangement i Aalborg i juli måned, og også derfor er det vigtigt at bakke op.”
Kommentarer