Oplev Orkester Norden i Musikkens Hus

10-08-2018
Fredag d. 17. august kl. 19.30 er Aalborg den første danske værtsby i orkestrets historie.
Af Palle Bjørnstrup

Orkester Norden er et fælles nordisk symfoniorkester sammensat af de største talenter, som Norden kan præstere. Det er nøje udvalgte, unge musikere fra hele Norden, der mødes i et koncentreret prøve- og koncertforløb i to uger i sommerperioden.

Orkestret er siden 1993 blevet dirigeret af nogle af de største dirigenter, som alle sætter en ære i at videregive kulturarven til de kommende generationer af orkestermusikere.
Således har internationalt anerkendte dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Paavo Järvi og Vasily Petrenko givet enestående oplevelser for så vel musikere som publikum.

Orkester Norden er på alle måder et fælles nordisk projekt. Musikere, dirigenter, instruktører, organisationen bag samt de finansielle bidragsydere repræsenterer alle de nordiske lande.

Ud ad dette fælles nordiske samarbejde opstår noget værdifuldt, som deltagerne hver især tager med ud i hele verden i deres fremtidige karrierer som musikere.

Nu kan man som nævnt opleve fremtidens musiske stjerner til den store afskedskoncert i Musikkens Hus i Aalborg, inden de drager videre til en ny værtsby.

Dirigent denne aften er Olof Boman (S) og solist, piano er Vikungur Olafsson (IS).

Programmet indeholder: Tarrodis Pradisfågler II – Mozarts Klaverkoncert No. 23 i A-dur og efter pausen Beethovens 3. Symfoni ”Eroica”.Kommentarer