Ombygning kan gøres med omtanke

20-01-2020
 Den bevaringsværdige ejendom Karensminde i Bygaden Nord i Gl. Hasseris er blevet fornyet.
Af Palle Bjørnstrup

Den bevaringsværdige landejendom Karensminde fra 1877 har fået nyt liv. En hensigtsmæssig ombygning har betydet, at alt indvendigt stort set er fjernet.
Ladebygningen er nu indrettet til moderne kontorlokaler.
 
Det er bl.a. sket ved at indrette hensigtsmæssige vinduer og døre, der dels matcher et moderne kontormiljø, men ikke går på kompromis med ejendommens  - og ikke mindst bydelens – landsbyindtryk.
 
Den gamle landejendom har bevaret sine karakteristika, og hele renoveringsarbejdet er sket med nøje udvalgte byggematerialer, der ikke alene skal værne om ejendommens og ikke mindst bydelens oprindelige arkitekter. Og her er det sket på en måde så ejendommen er ført up to date, og kan leve op til nutidens krav om funktionaliteter og indeklima. Outrup vinduer og døre har været leverandør af døre og vinduer, der også lever op til at bevare ejendommens oprindelige look med staldvinduer, og nu er det også energirigtige døre og vinduer.
 
Og dette uddyber virksomheden Publicity, der har til huse på stedet: ”Vi søgte en vinduesløsning, der levede op til standarderne for moderne kontorbyggeri, men som samtidig komplimenterede bygningen og bydelens oprindelige udtryk. Ladebygningen er bevaringsværdig og derfor underlagt en række lovmæssige restriktioner, og krav til vinduernes farve, størrelse og udformning, som selvfølgelig skal overholdes”, fortæller Esben Lind, direktør i Publicity.
 
Hos Publicity stod et lyst og åbent kontormiljø øverst på ønskelisten. Derfor valgte man at inkorporere en række store vindues- og dørpartier til erstatning for ladens porte mod syd, øst og vest.
 
Vinduerne går fra gulv til loft og giver et indbydende og lyst arbejdsmiljø, der samtidig gør, at man kan følge med i, hvad der foregår uden for ejendommen, og det forstærker et dynamisk og livligt kontormiljø.Kommentarer