Nyt koncertrum på hjul fra Musikkens Hus

03-07-2019
Den kørende koncertsal skal fungere som en rullende udgave af Musikkens Hus
Af Palle Bjørnstrup

Ideen er, at endnu flere nordjyder skal opleve endnu flere musikalske oplevelser. Princippet må siges at være, hvis de ikke kommer til os, så kommer vi til dem.
Koncertbussen skal fungere som en rullende udgave af Musikkens Hus med samme indretning som koncerthuset både indvendigt og udvendigt.

Hidtil har Musikkens Hus budt på musikalske oplevelser i husets fire smukke sale på havnen i Aalborg. Nu har Musikkens Hus investeret i en femte koncertscene.

Dir. Lasse Rich Henningsen siger: ”Den nye koncertbus giver os helt nye muligheder for at nå ud til dem, der ikke selv kan komme til os. Vi har altid lagt vægt på, at vi er et hus for alle, og det kræver derfor en bus, der kan nå ud til alle. Vi vil nemlig ikke bare være Aalborgs musikalske hus, men hele regionens og det fordrer, at vi også bevæger os udenfor Aalborgs bygrænse. Vi glæder os utroligt meget til at vise, at alle steder kan gøres til et koncertrum, og at store musikalske oplevelser også kan opstå på uventede lokationer”.

For at bussen kan afspejle Musikkens Hus´ stil og identitet, har det krævet en renovering fra top til tå. Udvendigt matcher bussens Musikkens Hus´ rå ydre, og indvendigt er den indrettet som husets største sal, Koncertsalen, med hvide amøber på væggene, samme slags trægulv og scene.

Koncertbussen kan rumme op til 20 gæster og bliver indviet til Aalborg Operafestival, der løber af stablen d. 8.-11. august.

Ved en lille ceremoni bliver koncertbussen navngivet torsdag d. 8. august kl. 16.00 på Toldbod Plads og kan herefter opleves rundt omkring i byen i løbet af Aalborg Operafestival – herunder ved en række af byens plejehjem, så også byens ældre borgere kan nyde opera til kaffen.
Det er også planlagt, at koncertbussen skal deltage ved Kulturmødet på Mors fra d. 22.-24. august – og herefter vil den blive anvendt til særlige arrangementer i Musikkens Hus.Kommentarer