Nye trafiktal for Gl. Hasseris Landsby overrasker

14-02-2018
- formand for Landsbyforeningen er overrasket, og sætter fokus på fremtidens trafik.
Af Jens Skovgaard

“Landsbyforeningen er overraskede over resultatet af trafiktællingen,” siger Formanden Lars Eric Stensbygaard til hasserisavis.dk på baggrund af den trafiktælling, som netop er blevet omtalt i Nordjyske.

Beboerne i Gl. Hasseris Landsby har ved flere lejligheder givet udtryk for, at de oplever trafikken som stigende, og at de ikke mener, at Bygaden med sit snoede vejforløb er egnet som overordnet vejforbindelse. “Vi tager selvfølgelig resultatet til efterretning," siger Formanden, men fortsætter: “Området i Bygaden er under fortætning med to nye projekter med hver ca. 20 nye boliger. Vores store bekymring er belastningen, når byggerierne i Sofiendal Enge er færdiggjorte. Der er indbyggere svarende til en mindre oplandsby (1.200 boliger, Red.), og gennemkørsel af Landsbyen vil være den umiddelbare rute, når målet er Aalborg Centrum.”

Den nye trafikmåling på vejen gennem Gl. Hasseris landsby viser, at der, i forhold til en måling i 2014, ikke er sket en stigning i den såkaldte jævndøgnstrafik, som er et udtryk for det gennemsnitlige antal biler pr. døgn. Ud fra dette konkluderer Rådmand Hans Henrik Henriksen, at strækningen godt kan klare et forøget pres, eller oversat til mere klart sprog, at kapacitetsgrænsen ikke er nået, og at man derfor sagtens kan udbygge området yderligere, uden at man behøver at kigge på vejnettet i området.

Vi tager den lige i kort form: Beboerne er bekymrede over trafikken. Forvaltningen måler, hvor mange biler, der kører igennem hvert døgn, og konkluderer, at der ikke er noget problem.

Rådmanden tilføjer desuden, at det ikke kan betale sig at løse trafikproblemer før de er der. I øjeblikket er mere end næsten 700 boliger under opførelse i området, men det får ikke Rådmanden til at ryste på hånden. Først når der er lig på bordet, eller trafikken står stille i området, vil han tilsyneladende se på, om der skal gøres noget ved problemet. Ligefrem fremsynet politik og rettidig omhu vidner den holdning ikke om.

Kommentarer