Nye kunder og en øget indtjening på 16%

09-08-2019
Det er bankdirektør Claus Andersens melding om resultatet i Nordjyske Bank for første halvår.
Af Palle Bjørnstrup

Regnskabet for 1. halvår 2019 for Nordjyske Bank, der er en del af Ringkjøbing Landbobank, der tilsammen er Danmarks sjettestørste bank, viser, at banken fortsætter sin fremgang, og at basisindtjeningen for 1. halvår nåede et rekordoverskud på 1,048 milliarder kroner mod 1,011 milliarder kroner året før.

Bankdirektør Claus Andersen fortæller: ”Det er glædeligt, at vi kan fortsætte den positive udvikling, og nu forrenter egenkapitalen med 17,2 procent før skat. Dermed er vi i fuld gang med at indfri de forventninger og den tillid, som aktionærerne har vist os før, under og efter fusionen, der blev en realitet i forsommeren 2018.
Det er både medarbejdernes og kundernes fortjeneste, at vi er nået så langt på så kort tid. Hos medarbejderne er der blevet trukket et stort læs både i 2. halvår 2018 og i 1. halvår i år, og alle har bakket op om de opgaver, der har været nødvendige at løse som følge af fusionen. Samtidig er vi begunstiget af nogle yderst loyale bankkunder, der ikke bare selv øger deres engagement i banken, men som også anbefaler os til andre. Det er ganske enkelt årsagen til de flotte tal, som vi kan fremvise”.

Supplerende siger Claus Andersen, at 1. halvår 2019 også har været præget af et stort antal handler. Det gælder både boliger, sommerhuse og biler, og det skyldes blandt andet det rekordstore råderum, som nordjyderne har. Nordjyderne har formodentlig aldrig haft så store opsparinger, som de har i dag – og det giver muligheder.

Det høje aktivitetsniveau har bragt bankens udlån op på 34,5 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 8% i sammenligning med året før.

Det samlede resultat før skat for banken i 1. halvår 2019 blev 619 millioner kroner mod 534 millioner året før. Banken fastholder derfor forventningerne på 900-1.200 millioner kroner før skat for hele 2019, dog med den tilføjelse at man regner med et resultat i toppen af intervallet.

I efteråret 2019 siger bankdirektør Claus Andersen, at vi forventer større fokus på pension og optimering af kundernes formue- og gældsforhold. Og her er vi godt rustet til at betjene kunderne, ikke mindst på private banking området, hvor vi netop har skabt nye afdelinger i både Aalborg og Frederikshavn.Kommentarer