Nye folkeskove i Aalborg Kommune

08-07-2020
Der plantes nu 100.000 nye træer ved Vestbjerg og i Lundby Bakker.
Af Palle Bjørnstrup

Folkeskovene rejses med tilskud fra TV2’s indsamlingsshow ”Danmark planter træer”.
 
Mere nøjagtigt bliver skovenen plantet ved henholdsvis Bakmøllevej i Vestbjerg og Hadsund Landevej som en udvidelse af skoven ved Lundby Bakker/Lundby Krat.
 
Leif Delfs Mortensen, som er skovrejsningsansvarlig i Aalborg Kommune, siger: ”Jeg er utrolig stolt over, at flere års arbejde med at forhandle og købe egnede arealer til skovrejsning nu udmønter sig i en direkte udvidelse af Aalborg Kommunes mest benyttede skovområde omkring Lundby. At vi samtidig skaber nye rekreative muligheder både der og i Vestbjerg OG beskytter grundvand gør jo kun historien endnu bedre”.
 
Plantningen af skoven ved Vestbjerg er i gang. I samarbejde med samrådet og på baggrund af en borgerworkshop er der udpeget et areal til hundeskov, som etableres umiddelbart efter plantningen. Plantningen af skov ved Lundby Bakker/Hadsund Landevej er også i gang.
 
Før skovene omkring Hadsund Landevej kan tilplantes, er der lavet arkæologiske forundersøgelser. Beplantningsplanen er vejledende, og kan ændres som følge af evt. arkæologiske fund.
 
De nye folkeskove bliver til med tilskud fra TV2’s indsamlingsshow ”Danmark planter træer” – indsamlingen resulterede i et resultat på 1.081.425 træer - nok til 47 nye folkeskove i Danmark og heraf bliver de 100.000 så plantet omkring Aalborg.
 
Bag skovene står Growing Trees Network Foundation.Kommentarer