Nye flyruter tiltrækker udenlandske turister

24-07-2019
Great Dane Airlines oplever også en god interesse for Aalborg som måldestination.
Af Palle Bjørnstrup

Interessen blandt nordjyderne for at flyve til de – for Aalborg Lufthavns vedkommende – nye direkte destinationer Dublin, Edinburgh og Nice – har været stor, men nu viser flyselskabets salgsstatistik også, at en overraskende stor andel af gæsterne er udlændinge, som flyver til Aalborg som måldestination.

Thomas Hugo Møller, administrerende direktør i Great Dane Airlines, fortæller: ”Vi har først og fremmest defineret os som et nordjysk flyselskab, der vil sende nordjyder fra Aalborg Lufthavn ud i verden. Men en overraskende stor del af vores bookinger kommer faktisk fra Irland og Skotland, der nu kan flyve direkte fra henholdsvis Dublin og Edinburgh Airport til Aalborg. Det har overasket os positivt.”

- og han fortsætter: ”Vi er generelt blevet taget godt imod i de tre destinationsbyer, der også har ydet en stor indsats for at markedsføre de nye ruter – det er jo ikke hver dag, at et nyt flyselskab går på vingerne, og folk er begejstrede for den anderledes og mere personlige tilgang, som vi står for. Det er virkelig positivt at mærke”.

Rasmus Jerver, direktør hos VisitAalborg, er også begejstret for tendensen: ”En ny flyrute er jo en port til verden, som du både kan gå ind og ud af. Her har vi været vant til, at strømmen af mennesker først og fremmest går ud gennem porten, men der er ingen tvivl om, at Danmark, Nordjylland og Aalborg har opnået en større tiltrækningskraft de seneste år. Den måde, vi har organiseret vores samfund på, og den måde vi tænker bæredygtighed på, er blevet en del af en verdensberømt fortælling, som virker tiltrækkende på flere udlændige end tidligere – og så er der også nye muligheder fremover for erhvervsturisme.”

Det kan kun siges, at det, at der etableres nye tiltag, måske åbner op for endnu flere tiltag – både den ene og anden vej fra Aalborg Lufthavn. Så lokalt må det handle om, at følge op med relevante tiltag til at understøtte de nye muligheder.Kommentarer