Ny kampagne om et trygt natteliv for unge!

23-08-2018
Et helt nyt materiale med info til alle unge om regler samt risiko om det at færdes i byen.
Af Palle Bjørnstrup

Det er Skoleforvaltningen i Aalborg, der i samarbejde med Nordjyllands Politi og SSP-samarbejdet, som sammen står bag de nye materialer og kampagne.
Hensigten er at gøre de unge, som færdes i byen, opmærksom på givne spilleregler, bl.a. at er man under 18 år, må man ikke gå i byen efter midnat. Gør man det alligevel og bliver taget i noget ulovligt, som fx at vise falsk ID eller købe alkohol, risikerer man at få en plet på straffeattesten.

Derfor er kampagnetemaerne bl.a.: Vil du have en plet på straffeattesten? Skal politiet ringe til din mor? Vil du køres hjem af politiet? Vil du have en ny identitet?

Disse udsagn vil møde de unge i kampagneperioden. Kampagnen vil også omfatte reklamespots på infoskærmene i busserne i region Nordjylland samt en video, hvor 4 unge – Mathias, Thor, Emilie og Patrick, fortæller om deres oplevelser med at gå i byen i ”Gaden”.
I samme video fortæller politiassistent Lars Brøndberg, fra Specialpatruljen i Aalborg om, hvilke konsekvenser det har for de unge, hvis de laver noget ulovligt.

Videoen skal bruges på ungdomsuddannelserne rundt i Aalborg. Kampagnen er, som det fremgår, målrettet de unge under 18 år, så de ved, hvilke regler der gælder, når man er under 18 år og vil færdes i nattelivet.

Kommentarer