Ny hjemmeside styrker det nære sundhedsvæsen

11-01-2019
130 praktiserende læger får nu lettere ved at give deres patienter det rette tilbud.
Af Palle Bjørnstrup

Udgangspunkt er en fiktiv situation: Gerda på 74 år kommer hæsblæsende ind til sin læge – 3 minutter for sent. Nu sidder hun og kæmper et par minutter med at få pusten igen. Gerda og lægen får en snak om hendes rygerlunger, også kaldet KOL. Lægen undersøger Gerda og laver en recept på medicin. Lægen ved også, at Aalborg Kommune har et tilbud, hvor man kan møde andre med KOL og lære at leve bedst muligt med sygdommen. Men hvor er det nu, det er?

Tiden hos lægen er allerede overskredet, den næste patient venter. Lægen opgiver at søge efter det kommunale tilbud og må give Gerda en ny tid ugen efter.

Denne fiktive situation kan praktiserende læge Pernille Smalbro Hylleberg nikke genkendende til. ”Aalborg Kommune er en stor kommune, og jeg har altid vidst, at der er mange gode og relevante tilbud til mine patienter, men har bare ikke altid vidst, hvor og hvordan jeg skulle finde dem.” siger hun. Og det er baggrunden for, at Pernille Smalbro Hylleberg har været en af initiativtagerne til den nye hjemmeside.

Det handler om mere folkesundhed og kvalitet til borgerne
Den nye hjemmeside er sat i verden for at gøre det lettere for de praktiserende læger i Aalborg Kommune at finde et kommunalt sundhedstilbud til patienten. Igennem det sidste år har relevante parter arbejdet på at samle kommunens næsten 100 sundhedstilbud på en hjemmeside. Det er lykkedes, og nu er hjemmesiden: sundhedstilbud.aalborg.dk klar og tilgængelig for alle, men er dog målrettet de praktiserende læger til brug for deres daglige arbejde.

”Med denne hjemmeside får jeg et hurtigt og præcist arbejdsredskab til brug for mine patienter,” siger Pernille Smalbro Hylleberg – og det fæles mål for både kommunen og lægerne er klart. Rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen Mads Duedahl siger: ”Målet er at øge kvaliteten af henvisninger, så borgerne bliver henvist til de helt rette tilbud. Overordnet håber vi at kunne udnytte det fælles potentiale bedre og dermed øge sundheden for borgerne i Aalborg Kommune.”Kommentarer