Ny elkedel styrker fjernvarmen i Aalborg

25-01-2018
Som et led i at forstærke og sikre fjernvarme forsyningen er en ny elkedel netop taget i brug.
Af Palle Bjørnstrup

Baggrunden for den nye store elkedel, der har en effekt på 35 MW, har to formål.

Det første formål er, at elkedlen skal være reservelast, hvis der sker udfald i fjernvarmeproduktionen fra en af de store varmeleverandører: Reno-Nord, Aalborg Portland eller Nordjyllandsværket.

Det andet formål er at give Aalborg Energikoncern bedre mulighed for at agere på elmarkedet. Når der er overkapacitet på elmarkedet, giver elkedlen mulighed for at producere fjernvarme
af el i stedet for at sælge el til en dårlig pris .

Rådmand Lasse N.P. Olsen, der er bestyrelsesformand i Aalborg Energikoncern, siger: ”Med indvielsen af elkedlen tager Aalborg Energikoncern et første skridt imod effektiv grøn om stilling, fordi den giver mulighed for at producere fjernvarme fra grøn el, og ikke olie eller gas som hidtil. Vi glæder os over, at vi med elkedlen får ekstra strenge at spille på”.

Indvielsen fandt sted på Nordjyllandsværket, hvor der skete en demonstration af elkedlen for Energikoncernens medarbejdere samt indbudte samarbejdspartnere.

Hvorledes elkedlen forventes at spille ind på økonomien i fjernvarmeproduktionen, blev der ikke meldt noget ud om ved indvielsen.Kommentarer