Nu kommer der køer på græs i Hasseris Enge

01-05-2018
Aalborgs første kogræsserforening sætter de første køer på græs fredag d. 5. maj kl. 10.00.
Af Palle Bjørnstrup

Foreningen er dannet af Netværk for Bæredygtig Landbrugsudvikling med hjælp fra Aalborg Kommunes Grønne Agent – og det er Aalborgs første kogræsserforening.

Den officielle indstiftelse af foreningen skete ved en velbesøgt generalforsamling d. 26. april,
og som nævnt kommer de første køer og kalve på græs på et område i Hasseris Enge, der er øremærket til projektet.

Formålet med kogræsserforeningen er at give aalborgenserne nem adgang og et større tilhørsforhold til lokal økologisk fødevareproduktion gennem foreningen.
Rådmand Lasse P.N. Olsen fra Miljø- og Energiforvaltningen glæder sig over den interesse, der er for projektet, og siger: ”Med kogræsserforeningen øger vi bevidstheden om dyrevelfærd og højner respekten for vores fødevarer, hvilket kan være med til at mindske vores madspil og vores kødforbrug. En kogræsserforening er også i tråd med et generelt ønske i tiden om at indgå i nye typer dele- og fødevarefællesskaber med fokus på bæredygtighed,” og han nævner i samme åndedrag: ”eldelebiler, låneordninger for elcykler og fællesskaber om dyrkning af byhaver som eksempler.”

Kommunens grønne agent har været aktiv i etableringen af foreningen, og her indgår medlemmerne aftaler med landmænd om at passe kvierne, hvorefter medlemmerne får mulighed for at aftage kødet, når kalvene slagtes. Køerne afgræsser et kommunalt areal ved Hasseris Enge i perioden.

”Der har fra starten været rigtig stor interesse for at deltage i kogræsserforeningen. Rigtig mange vil gerne vide, hvor deres mad kommer fra og være sikker på, at de dyr de spiser, har haft det godt. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi snart ser de første køer komme på græs i Hasseris Enge”, siger Aalborg Kommunes Grønne Agent, Zacharias Brix Madsen.Kommentarer