Nu kan du udtrykke ”Min Sidste Vilje” digitalt

19-04-2021
Med en ny digital løsning kan du sikre, at du får lige præcis den begravelse eller bisættelse, du ønsker
Af Palle Bjørnstrup

Den nye digitale løsning er fleksibel. Du kan gennem hele livet tage stilling til forholdene, og gå ind på ”Min sidste vilje” digitalt, og ændre på de trufne beslutninger, hvis du føler et behov for det. Man kan også begynde at skrive nogle ting, og siden hen gå ind og supplere, eller som nævnt ændre i det hidtil skrevne, siger bedemand Kristian Petersen fra Folmer Olsens Begravelsesforretning., som er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd, der har stået for udviklingen.

Hidtil har vi ikke i Danmark kunnet være sikker på, at ønsker for vores begravelse eller bisættelse blev kendt. De pårørende risikerede først at kende til den afdødes ønsker til afskeden for sent – i værste tilfældet efter at afskeden havde fundet sted. Det kan også ofte ske, at familier er i tvivl eller uenige om, hvordan de skal arrangere det sidste farvel til deres kære.

Alle disse scenarier er nu indbygget i den digitale udgave af ”Min Sidste Vilje”, og siger bedemand Kristian Petersen: Løsningen er nem at bruge, og man kan til enhver tid ændre på sine ønsker. Der er taget højde for, at vi livet igennem står i forskellige faser og vore ønsker til vores afsked skifter også uafhængig af hvor vi er i livet. Vil man brændes eller jordbegraves? Hvor skal gravstedet være? Som ung vil man måske gemme et brev som børnene skal læse, når man er død. Som ældre kan det være noget praktisk om, hvem der skal have et gammelt arvestykke. Alt kan skrives ned og gemmes online.

Den nye digitale ”Min Sidste Vilje” opretter man med sit Nem-ID login – systemets opbygning gør det nemt at overskue – ellers kan man få hjælp og rådgivning hos Folmer Olsens Begravelsesforretning på Vesterbro i Aalborg.

Læs og se mere om oprettelse af en digital ”Min Sidste Vilje” på : www.minsidstevilje.nuKommentarer