Nu er der endnu mere at opleve hos Springeren

15-06-2018
Nyt lege piratskib, ny stor sandkasse og nyt bassin, hvor man selv kan sejle med modelskibe.
Af Palle Bjørnstrup

Alle de nye tiltag blev indviet torsdag d. 14. juni i et par tempi, for at klare det hele.
Piratskibet blev behørigt overhældt af champagne af rådmand Mads Duedahl og formand for Springeren, direktør Claus Holstein. Efterfølgende blev den flotte sandkasse indviet af Claus Andreasen fra Spar Nord Fonden samt tømrermester Henrik Staun fra Lund & Staun.

Alle de nye aktiviteter har fået navnet Aalborg Minimarina for at understrege, at der nu er endnu flere aktiviteter for børn på Springeren – Aalborgs maritime oplevelsescenter.
Så samlet kan Springeren nu byde på maritim leg, i forening med viden og fortælling om dansk søfart, og specielt Aalborg Havn gennem tiderne.

At Aalborg Minimarina nu er klar, har været en flerårig proces. Ideen skulle fødes og dernæst skulle der skabes økonomisk baggrund for at realisere den. Her kom mange gode kræfter på banen, og projektet er endda et af de få i Aalborg, der kom på Finansloven, hvilket betød et tilskud på kr. 500.000. Derudover har der været bidrag fra Aalborg Kommune, Spar Nord fonden, A.P. Møller Fonden og Lauridsen fonden. Projekterne repræsenterer samlet en investering på ca. 1.3 mio. kr.

Både Claus Andreasen og Henrik Staun var i deres taler, ved åbningen, inde på, at de nye tiltag, der er målrettet børn og unge, bestemt måtte medføre større interesse og flere gæster end de ca. 30.000 nuværende. Det er vigtigt at tiltrække børn og unge til Springeren, så de kan få oplevelser med vægt på det maritime, og herunder få indblik i et vigtigt erhverv, som søfart.

Henrik Staun kunne yderligere fortælle, at der ved opbygningen af Piratskib og legeplads er anvendt specielt økologisk træ fra Brasilien, og at der, der hvor man fældede et træ, blev plantet et nyt. Træet havde også den egenskab, at det var enormt holdbart, og til at illustrere dette, kunne han oplyse, at træet stadig ville være superfrisk, når direktør for Springeren Mads Sølver Pedersen kunne holde sin 120 års fødselsdag.

Det var en glad direktør Mads Sølver Pedersen, der var på banen i dag, og han glædede sig over, at Aalborg Minimarina nu er en realitet. Både han og den tidligere formand Morten Jacobsen fik ros af formand Claus Holstein for at have skabt grundlaget for Aalborg Minimarina.

”Jeg er glad for, at vi nu har fået udbygget vort oplevelsessortiment, så vi nu kan give folk i alle aldre en god oplevelse”, siger direktør for Springeren Mads Sølver Pedersen.Kommentarer