Nu er der 50 delecykler til rådighed i Aalborg

18-07-2018
Et nyt samarbejde mellem Aalborg Kommune og Donkey Republic betyder leje/dele cykler.
Af Palle Bjørnstrup

Det har tidligere været muligt at få en lejecykel i Aalborg, men det tidligere koncept var åbenbart ikke bæredygtigt, og blev derfor droppet.

Dette nye delecykel-koncept er prøvekørt i flere andre europæiske byer, hvor det har vist sig at kunne fungere – og nu er det i Aalborg, og giver både byens borgere og gæster mulighed for at leje en cykel i kortere eller længere tid.

De eksisterende bycykelstandere er udpeget som ”hubs” og markerer, hvor delecyklerne potentielt findes. Ved de udvalgte ”hubs” skal delecyklerne så afhentes og efterfølgende afleveres igen, men det behøver ikke at være den samme ”hub”, man afleverer cyklen ved.
Prisen for at leje en cykel er kr. 12,50 for 30 minutter, og det er muligt at få rabat ved medlemskab eller ved køb af månedskort.

De orange delecykler bliver genkendelige i bybilledet og er traditionelle og velkørende med tre gear og lygter. Udgifterne til delecyklerne er dækket af markedsføring, og driften varetages af Donkey Republic i samarbejde med Kenneth Prisker fra Studiecyklen.dk.

Projektet har en testperiode på 12 måneder. Herefter evalueres systemet, hvorefter det tilpasses, udvides eller stoppes. Aalborg Kommune får stillet de indsamlede anonymiserede brugerdata til rådighed, så brugen af cyklerne kan evalueres og samtidig give et indblik i cyklisternes færden.

Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen, siger: ”Med dette tilbud giver vi byens mange gæster og brugere en let mulighed for at komme rundt i vores dejlige by. Det er et simpelt system og nogle solide, velkørende cykler, som vi tror kan skabe mange gode oplevelser – og samtidig kan vi teste Aalborg som cykelby”.

UDLEJNINGEN SKER via mobiltelefon ved gratis at downloade Donkey Republic app.
Sådan gør du: 1. Opret en profil 2. Kortet viser, hvor der er ledige delecykler, og hvor de står.
3. Delecyklen kan bruges fra 30 min. og op til 72 timer. 4. Stop hvor du vil, så længe du lejer cyklen. 5. Efter leje af cyklen skal den bringes hen til en hub, lås cyklen og tryk ”Stop leje” på appen.Kommentarer