Nordkraft Big Band har 10-års-jubilæum

19-02-2020
Dette markeres med et nyt samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus.
Af Palle Bjørnstrup

En donation fra Det Obelske Familiefond betyder, at 10-års-jubilæet udover nyt samarbejde og indebærer et helt nyt musikalsk værk.

Dermed kan Nordkraft Big Band nå nye musikalske højder i sit jubilæumsår.

Baggrunden skyldes ikke mindst en donation fra ’Det Obelske Familiefond’ på 50.000 kr.
Michael Bjørn Nellemann, direktør i fondet, siger: ”Det er vort ønske, at det høje musikalske niveau i Nordjylland bliver synliggjort og eksponeret overfor nationale og internationale publikummer og på den måde trækker folk til regionen. Derfor er vi glade for at kunne støtte Nordkraft Big Band med 50.000 kroner til jubilæumskoncerten og –samarbejderne”.

Til jubilæumskoncerten i Musikkens Hus vil publikum blive præsenteret for musik i grænselandet mellem bigbandets jazzmusik og symfoniorkestrets klassiske verden. Derudover bliver koncerten åbnet med et helt nyt værk, der er skrevet specielt til Nordkraft Big Band og Aalborg Symfoniorkester.
Og ouverturen bliver komponeret af den prisvindende musiker Peter Jensen, som er trombonist og musikalsk leder i Tivoli og tidligere dirigent i DR Bigband. Både værket og samarbejdet vækker stor begejstring blandt musikerne.

Peter Lund Paulsen, der er trommeslager og manager for Nordkraft Big Band, siger: ”Uden donationsmidlerne var det ganske enkelt ikke muligt at indgå et sådant samarbejde og give publikum den her oplevelse. Vi vil jo også gerne lave noget, der ikke er set i Danmark endnu, så det er ekstra interessant for folk at komme til. Forhåbentlig kan vi overraske publikum positivt med den store orkesterlyd, de kommer til at opleve”.

Jubilæumskoncerten vil finde sted i Musikkens Hus den 7. maj 2020.Kommentarer