Nordjyske Bank – Kundetilgang – Rekordregnskab

08-11-2021
3. kvartals regnskab betyder det bedste 3. Kvartals- regnskab nogensinde. Det bygger på stor kundetilgang
Af Palle Bjørnstrup

Bankdirektør Claus Andersen fortæller: ”Når det går godt for Nordjylland, går det også godt for Nordjyske Bank. Derfor glæder det mig først og fremmest, at Nordjylland indtil videre generelt er sluppet nådigt igennem den krise, som ellers på et tidpunkt så ud til at kunne måle sig med finanskrisen for 12-13 år siden.
Dernæst er jeg overordentligt glad for, at der er så mange både private nordjyder og nordjyske erhvervskunder, der vælger os til. Det er der mange årsager til, men i min verden handler det om dag for dag at være dygtige til at rådgive og være hurtige til at reagere. Gode råd og handlekraft bliver altid belønnet på den lange bane”.

Noget må der være om snakken, da både Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank endnu en gang er placeret i toppen af Voxmeters årlige Image & Omdømme-undersøgelse, der blev offentliggjort i sidste måned.

Basisresultatet pr. 3. Kvartal er for første gang over en milliard kroner.
De første 9 måneder i år er det blevet til 1.782 millioner kroner. Det svarer til en vækst på 11 procent sammenlignet med samme periode i 2020 og det er det højeste niveau nogensinde. De samlede afskrivninger stiger fra 576 millioner kroner til 600 millioner kroner svarende til en stigning på 4 procent. Mht. tab og nedskrivninger er det på 61 millioner kroner for 9 måneder i 2021, i samme periode sidste år hed det 185 millioner kroner, altså en klar forbedring.
Det samlede resultat for de 9 måneder før skat blev på 1.105 mio kroner, og det forrenter den gennemsnitlige egenkapital med 17,6% procent.

For resten af året forventer Claus Andersen et fortsat højt aktivitetsniveau, om end tempoet ser ud til at blive mere moderat. Antallet af bolighandler og bilkøb ligger stadig højt, og aktuelt er indbetalinger til pension ca. 30 procent højere end på samme tidspunkt sidste år.

Også dette vidner om nordjydernes både mentale og økonomiske overskud samt ønske om at tænke langsigtet.Kommentarer