Nordjylland får ny kunstuddannelse

20-05-2019
Det Obelske Familiefond donerer 2 millioner kroner til Kunsthal Nord til uddannelse.
Af Palle Bjørnstrup

Det kommer til at handle om uddannelse i kunstformidling, og det bliver en del af et lærings- og udstillingsprojekt, der skal uddanne unge i kunstformidling og bringe samtidskunst og kultur ud i det offentlige rum i Nordjylland.

Uddannelsen starter i september 2019, og der kan søges om optagelse allerede nu.

De 2 millioner kroner har Kunsthal Nord modtaget til projektet ”Kunstpionerer og Kunstsatellitter i Kredsløb”, der skal skabe dialog i de nordjyske lokalområder og give alle mulighed for at møde og debattere kunsten. Støtten betyder blandt andet, at Kunsthal Nord nu kan udbyde en toårig deltidsuddannelse i kunstformidling og samtidig udbygge kultur- institutionens fokus på at bringe samtidskunst ud i det offentlige rum.

Kunstfaglig leder Henrik Broch-Lips siger: ”Donationen fra Det Obelske Familiefond gør det muligt for os at styrke vores fokus på at skabe en dialogisk platform, hvor den bedste eksperimenterende nutidskunst sættes i centrum. Det er kunsthallens vision at skabe rum for dialog og indsigt i nutidskunstens potentiale med projektet, der skal åbne nye veje med kunstprojekter i hele Nordjylland”.

Som en del af projektet ”Kunstpionerer og Kunstsatellitter i Kredsløb” får unge mellem 18-29 år mulighed for at uddanne sig i formidling af samtidskunst med kunstfaglige eksperter som undervisere og mentorer. Herigennem bliver den eksperimenterende samtidskunst også bragt ud i nordjyske lokalområder. På uddannelsen ”Kunstpionererne” lærer de studerende blandt andet at kuratere udstillinger med fokus på facilitering af debat og dialog.

Uddannelsen har start i september 2019, men med events og forskellige rekrutteringsarrangementer er projektet allerede nu en del af Kunsthal Nords nyeste udstilling ”Negative Meadow” med billedkunstneren Theis Wendt.Kommentarer