Når Nora får nok! – "Et dukkehjem" kan opleves igen

02-10-2019
Teaterdirektør Hans Henriksens intense og fantastiske fortolkning spiller fra 8. oktober.
Af Palle Bjørnstrup

”Et dukkehjem” spillede i foråret 2019 for udsolgte huse på Aalborg Teaters Store Scene. Nu kan man igen opleve eller genopleve Henrik Ibsens store drama i denne udgave af den eviggyldige klassiker, når forestillingen igen går over scenen fra d. 8. oktober til og med d. 12. oktober.

”Når Nora får nok!” handler om, at Nora udvikler sig fra at være en føjelig hustru til at være en stærk og selvstændig kvinde, der føler sig svigtet af sin mand. Har hun ret til at forlade ham og deres fælles børn og uden videre gå og smække med døren? Spørgsmålet er evigt aktuelt og debatten ruller stadig…

Teaterdirektør Hans Henriksen og dermed Aalborg Teater giver sit moderne bud på en af verdens mest spillede klassikere.
Reumert-vinderne Nanna Skaarup Voss og Ferdinand Falsen Hiis spiller det unge, fremadstormende par med kurs mod krise.

Nora og Thorvald Helmer er et yngre par med tre børn, og de er fornyligt, via Thorvalds arbejde, steget i graderne og er på vej op i de rigtig gode samfundslag. Men vejen derop har krævet, at Thorvald bliver behandlet for en sygdom - en behandling som Nora, i hemmelighed og ved delvis lyssky metoder, har finansieret. Men når nu sagen er overstået, Nora har betalt sin gæld og alt skulle være godt, hvem skylder så den anden taknemmelighed?

Det kan man nu opleve igen og få svaret på i forestillingen fra d. 8. til og med 12. oktober på
Aalborg Teaters Store Scene.Kommentarer