Mozart sangblomstrer i Musikkens Hus

21-02-2020
Man kan glæde sig til Mozarts populære Opera ’Bortførelsen fra Seraillet’.
Af Palle Bjørnstrup

I koncertsalen onsdag den 4. marts kl. 19.30 går denne co-produktion med sangere fra ’Den Jyske Opera’ og husets eget Aalborg Symfoniorkester over scenen. Den iscenesættes af den Reumertnominerede operachef, Philipp Kochheim, og opsætningen er moderne og handlingen er tidløs.
Her ligner Mozart Shakespeare: tid og sted betyder ikke noget. Hvad, der er vigtigt, er menneskelige relationer, frygt, håb, mangler og svagheder. Mozart er den menneskelige sjæls komponist. Med et stort musikalsk mikroskop afslører han, hvad der kan ske, når mand møder kvinder, når de bliver forelskede, når et andet individ blander sig osv.

Her er handlingen forlagt til et fornemt palads i Tyrkiet, hvor den unge engelske frøken Konstanze og tjenestefolkene Blonde og Pedrillo holdes fanget af den magtfulde Bassa Selim.
De blev taget til fange af pirater og solgt til Selim, der nu har kastet sin kærlighed på Konstanze – og så tager handlingen fart med flugtplan og tilfangetagelse igen – og så endelig bliver overgivet til Selims nåde.

Inden koncerten er der mulighed for at høre optakt til koncerten med produktionsleder for ’Den Jyske Opera’ med Malene Myrup Villesen.

Billetter kan købes på www.musikkenshus.dk.Kommentarer