Morskabs-Teatret spiller ”Jul på slottet”

06-11-2019
Der er premiere lørdag d. 16. november, og der spilles til d. 12. december i Det Lille Teater.
Af Palle Bjørnstrup

Når Morskabs-Theatret blænder op for årets juleforestilling, går tæppet for en juleforestilling, der rummer trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere. Måske har du set DR’s julekalender tilbage i 1986, og ja det er den. Den dejlige søde historie kan nu opleves som en herlig vedkommende live-version som teaterstykke i det intime og meget børnevenlige Det Lille Teater i AKKC.

Morskabs-Theatret, der er Aalborgs store amatørscene, er nu næsten klar til at løfte sidste års store succes. De mange amatører har, siden slutningen af august, arbejdet sammen med instruktør Martin Schwab for at skabe julestemning for hele familien. I denne opsætning, der er skabt af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard, sker der magiske og uventede ting. Musikken er skrevet af Bodil Heister, og sangcoach Henrik Fevre har stået for indstudering af sangene.

Morskabs-Theatret er og har været en af Aalborgs rugekasser for unge talenter, fortæller formand Jan Lynge og siger: ”Det er dejligt, at der hele tiden dukker nye unge op, som vil prøve kræfter med teatret. Da vi begyndte for 22 år siden, var det et eksperiment. Kunne vi lave amatørteater på et så højt niveau, at folk ville betale for at se det? Tiden har vist, at vi havde fat i noget rigtigt, og gennem årene har vi kunnet sende adskillige talenter videre til det professionelle teater, når de havde trådt barneskoene hos os.

Billetter til forestillingen kan købes i AKKC’s billetkontor, tlf. 99 35 55 66 eller på www.akkc.dk.Kommentarer