Mod og engagement udløser Dristighedsprisen

01-10-2018
Dristighedsprisen, der uddeles af Statens Kunstfond tildeles Lasse Andersson fra Utzon.
Af Palle Bjørnstrup

Det er en helt nystiftet pris, som Statens Kunstfond i dag tildeler kreativ direktør Lasse Andersson fra Utzon Center i Aalborg med en motivation, hvori det blandt andet hedder: Mod og engagement samt en enestående indsats for at markere Utzon Center som et af Danmarks nye, centrale udstillingssteder for arkitektur.

Om Dristighedsprisen hedder det, at den tildeles for et værk eller et virke, som demonstrerer et stort fagligt mod og engagement. Prisen skal anerkende arkitekter, som med deres faglige engagement skubber til fagets grænser og går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark.

Begrundelsen for at tildele prisen til Lasse Andersson er:
”Utzon Center i Aalborg har under Lasse Anderssons ledelse markeret sig som et af landets nye, centrale udstillingssteder for arkitektur – herunder særlig formidling af fagets kunstneriske dimensioner til børn og unge. Lasse Andersson og hans dedikerede team har gjort en forskel for kulturmiljøet i Aalborg og er nået ud over rampen med budskabet om den betydning arkitekturen har for os alle”.

Prismodtageren Lasse Andersson siger: ”Jeg er så stolt af og glad for den her pris! Jeg plejer at sige til min hustru, at når man er over fyrre, så er det slut med ros til arkitekter, men jeg tager det hele tilbage! Det er en god følelse, når nogle af de arkitekter, jeg respekterer allermest, sætter pris på, at jeg er dristig og har skabt et team, der tager arkitektoniske bungy-jumps med mig på ugentlig basis. Vi sætter en ære i at gøre tingene på vores facon og bygge partnerskaber med nogle af de bedste i verden med det eneste formål at give alle, der træder ind ad døren her i Aalborg, en ”arkitektonisk krammer” og en arkitektonisk oplevelse, der viser, at god arkitektur gør verden til et bedre sted”.

Alene den sidste udtalelse burde være en udfordring og give stof til eftertanke hos mange kommuner, bygherrer og developere.Kommentarer