Lau Højen i Musikkens Hus med danske sange

08-01-2021
Det er første gang Carpark North-stjernen går på scenen i eget navn med egne danske sange
Foto: Musikkens Hus
Af Palle Bjørnstrup

Der er endnu billetter at få til koncerten, der finder sted i Intimsalen fredag d. 5. Februar 2021 kl. 17.30.

Lau Højen skrev sin første sang helt tilbage i børnehaven. Sidenhen greb han guitaren og mødte Søren Balsner og Morten Thorhauge på Mellerup Efterskole i 1997. Det blev begyndelsen på Carpark North, som igennem mere end 20 år har vokset sig til et af Danmarks største rockbands.

At Lau Højen er gået solo, er på ingen måde et farvel til Carpark North. Tværtimod har de to medaktører i Carpark North, som begge har arbejdet med musik, produktion og sangskrivning ved siden af, opfordret deres barndomsven og forsanger til, langt om længe, også at få sine egne sange ud.

Og det sker nu, når Lau Højen sætter lyd og melodi til sine danske tekster.

Lau Højen fortæller: ”Jeg skrev sange som barn, om alt det jeg så, mærkede og oplevede i livet. Det var noget, der kom til mig meget intuitivt og frit, og det er noget, jeg kan mærke, jeg har brug for at få ud og kan gøre igen”.

Toppen af poppen
blev startskuddet. Her tolkede han Troels Gustavsen (NOAH), og siden fulgte ”Håb” og ”Glastårne” fra Carpark North seneste album. Sange som udsprang af hans mors kamp med kræft og hendes død juleaften 2016.

”Det var nødvendigt og vigtigt for mig at skrive disse sange. Og pludselig kom der flere. En masse digte og ord, om min mor, min familie, mine venner og om mig selv – alt det nære og ligefremme”, fortæller han.

Nu kan man glæde sig til at opleve ham live ved denne solo-koncert i Intimsalen d. 5. februar

Musikkens Hus siger om Corona: Alle vore gæster skal følge sig trygge i huset. Ved alle arrangementer/forestillinger følges naturligvis myndighedernes aktuelle retningslinjer – herunder afstandskravene.Kommentarer