Lasse Rich Henningsen genvalgt som formand

24-05-2019
Han er netop blevet genvalgt til posten som formand for Nordisk Konserthusråd.
Af Palle Bjørnstrup

NKR Nordisk Konserthusråd har netop afholdt årsmøde i Stockholm, og her blev Adm. Direktør Lasse Rich Henningsen, Musikkens Hus i Aalborg, genvalgt som formand for sammenslutningen af de største koncerthuse i Norden.
Det er et genvalg, som glæder formanden meget, og han er nu klar til at fortsætte arbejdet for øget samarbejde på tværs af de norddiske landegrænser.

Lasse Rich Henningsen fortæller: ”Vi har tilsammen rigtig meget viden, erfaring og netværk, som vi kan dele. Gør vi det på en intelligent måde, så kan vi både løfte niveauet for de enkelte venues, og vi kan stå stærkere som et samlet Norden på kulturområdet”.

På årsmødet kunne formanden yderligere byde velkommen til sammenslutningens nyeste medlem, Gøteborgs Konserthus, der til dagligt huser Sveriges nationalorkester: Gøteborgs Symfoniker. Jeg hilser naturligvis med glæde det nye medlem velkommen, og vi vil da fortsætte med at tiltrække endnu flere medlemmer til fælles gavn.

Ifølge Lasse Rich Henningsen befinder musik- og underholdningsbranchen sig i det hele taget i en rivende udvikling, og vidensdeling er centralt, hvis man vil fortsætte den stigende vækst.

Yderligere siger han: ”Når vi står sammen, har vi en unik mulighed for at sparre med hinanden på emner som f.eks. sikkerhed og fundraising. Læring er vigtigt, og der er ingen, vi kan lære mere af end vores stærke kollegaer rundt om i Norden. Vi er alle landmarks i vores regioner med mange af de samme udfordringer og er dermed nærmest til at hjælpe hinanden”.

Med sit nyeste medlem tæller NKR nu 17 koncerthuse i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Tilsammen råder de hidtidige medlemshuse over 81 scener med plads til flere end 65.000 gæster og tager imod mere end fire millioner besøgende om året. De 16 hidtidige medlemmer har en samlet årlig omsætning på over en milliard kroner.Kommentarer