LOA går efter tre i rap… og det skal lykkes!

09-09-2017
Det gode skib mener, at fortiden forpligter, så derfor skal endnu en topplacering skaffes.
Af Palle Bjørnstrup

Leif Ervolder fra LOA fortæller: ”LOA af Aalborg havde i sommer den rette kombination af held og dygtighed til at sikre sig en tredjeplads i Klasse A i forbindelse med The Tall Ships Races´ første ben fra Sverige til Finland. Og nu går LOAs besætning efter mere pryd til pokalskabet.”

Det sker, fordi man har præsteret, uden sammenligning, det bedste internationale resultat for LOA. I den kommende uge tages fat på ”Limfjorden Rundt” med ekstra megen optimisme.
Ud over en anden plads i 2014 er det blevet til fire førstepladser blandt tremasterne, nemlig i 2012 og 2013 og igen i 2015 og 2016. Så nu er målet at skaffe den tredje topplacering i rap, ved at vinde disciplinen i 2017.

Faktuelt kommer LOA til ”Limfjorden Rundt” med en ny klyverbom – altså den yderste del af bovsprydet. Beskadigelsen skete under sejladsen ”Fyn Rundt” – og det gav travlhed hjemme på LOA Værft i Nørresundby, hvor de frivillige på værkstedet på rekordtid har fået fremstillet en ny klyverbom.

Ligeledes kan LOA meddele, at alle 32 køjer er besat til ”Limfjorden Rundt”. En del er gengangere, men i år er der ny skipper i form af Eigil Romme. Da LOA tog ud på sit første togt i 2009, var der ikke ligefrem overflod af skippere, men med tiden er flere kommet til. Nu en som endda kan betegnes ”som egen avl”, i form af Eigil Romme, der i december 2016 fik bevis som Yachtskipper af 1. Grad og nu debuterer som skipper på ”Limfjorden Rundt” togtet.
Eigil Romme kender om nogen skibet, da han har sejlet med siden jomfrusæsonen, både som bådsmand eller styrmand på både korte og længere sejladser.

Lad os håbe, at Eigil Romme har en sikker hånd til at føre LOA ind som vinder i sin gruppe i sejladsen. Go´ vind til skib og besætning.Kommentarer