LOA fik engelsk kongeligt besøg

13-07-2018
Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Anne kom ombord i den østengelske havneby Sunderland.
Af Palle Bjørnstrup

LOA med besætning og gaster er i Sunderland i forbindelse med dette års The Tall Ships Races, hvor Sunderland er årets starthavn.

LOAs projektkoordinator Leif Ervolder fortæller: ”Traditionelt er der masser af aktivitet i værtshavnene på de typisk 4 dage, skibene er i havn, men dagens oplevelse var nu alligevel temmelig meget udover det sædvanlige. Vi var nemlig umiddelbart før afsejling fra Aalborg af Sail Training International, der arrangerer den årligt tilbagevendende kapsejlads The Tall Ships Races, blevet kontaktet med en forespørgsel: Vil I være interesseret i, under opholdet i Sunderland, at få besøg af Hendes Kongelige Højhed prinsesse Anne? Det takkede vi naturligvis ja til – ikke mindst da det var besluttet, at prinsessen kun skulle besøge to skibe”.

Under prinsesse Annes besøg blev der givet en grundig rundvisning på skibet, og der blev tid til en god snak mellem såvel besætningsmedlemmer som gaster og prinsessen. Prinsesse Anne modtog, på skipper Eigil Rommes foranledning, bogen ”A Native Guide to Aalborg” af Britt Nørbak og Lars Horn med Esben Hanefelt Kristensens illustrationer, samt en Holmegaard-vase og naturligvis LOAs kasket med det markante logo.

”Og det er jo lidt sjovt” siger Leif Ervolder: ”nu er der i hvert fald en person i det engelske kongehus, der er i besiddelse af en kasket med LOAs logo, for det blev i sin tid skabt af den britisk fødte designer Leo Griffen, der de seneste godt tre årtier har boet og arbejdet i Aalborg”.

Prinsesse Anne, der er formand for Royal Yachting Association – det britiske nationale organ for alle former for sejlsport – besøgte samme dag også det danske skib Skonnerten Jylland, der er hjemmehørende ved Gærup ved Thisted.

I morgen lørdag d. 14. juli sejler LOA sammen med den øvrige flåde fra Sunderland mod næste mål, som er danske Esbjerg. Her forventes skibene at være i perioden fra 18. til 21. juli – så her er lejligheden til ”at blive lidt høj” af de høje skibe, hvis man vil have en forsmag inden The Tall Ships Race starter i Aalborg i 2019.Kommentarer