Kunstudstilling i Hasseris Kirke

24-08-2020
Fernisering på udstillingen sker efter Gudstjenesten i kirken søndag d. 6. September
Af Palle Bjørnstrup

Vanen tro bliver der skiftende kunstudstillinger i Hasseris Kirke, også i dette efterår, der bl.a.
byder på udstilling med landskabsmaleren Erik Boye, der udstiller i september – oktober,
med fernisering søndag d. 6. september, og i november-december udstiller Atelier Global Art forskellige afrikanske kunstneres værker.

Erik Boye har en baggrund bl.a. som højskolelærer, hvor han også underviste i tegning og grafik. Senere virkede han i en lang årrække som sognepræst i Vodskov. I sin fritid har han parallelt hermed dyrket maleriet og udstillet i mange sammenhænge. På den baggrund fik han bl.a. en udsmykningsopgave på Hospice i Aalborg med sine natur inspirerede motiver.

For et par år siden valgte Erik Boye efter sin afsked som præst, at gå all-in med maleriet, og han virker nu som fuldtidskunstner bosat nær Århus.
Som han selv udtrykker det: ”Jeg sidder gerne udenfor med en blyant som andre sidder med en fiskestang eller et gevær”. På bagrund af sine udestudier dyrker han nordisk landskabsmaleri med abstrakte værdier og er bl.a. inspireret af keltisk spiritualitet. Med kunstnerens egen formulering: ”Kelterne opfatter virkeligheden (naturen) som en membran til Gud. Lærredet er den kunstige version af membranen. Når penselstrøget lever og virkelighedens symbolværdier ses, så bliver membranen porøs”.

Erik Boye forholder sig reflekteret og stadigt søgende til maleriet dvs. i dialog med såvel kunsthistorien som samtidskunsten. Han har dertil en skarp evne til sprogligt at skildre sine refleksioner, hvad man kan opleve på bloggen www.erikboye.dk

Alle er velkomne til ferniseringen søndag d. 6. September, hvor Erik Boye vil være til stede og give introduktion til sine billeder. Derefter er man altid velkommen til at besøge udstillingen i kirkens åbningstid. Udstillingen findes i såvel kirkens våbenhus som i menighedslokalerne under kirken.Kommentarer