Kunsten har succes – godt at høre

19-09-2018
Rekordtilslutning til Summer Lounge på Kunsten. Besøgstallet steget med 30% i forhold til 2017.
Af Palle Bjørnstrup

Kunsten fortæller med egne ord, at deres Summer Lounge 2018 har været en fantastisk succes med ikke mindre end 5.000 gæster til livemusik, artist talks og sommerhygge på plænen i Skulpturparken. I 2017 var besøgstallet ca. 3.500.

Baggrunden for succesen tilskriver man en særlig kobling mellem kunst, frivillighed , lounge- stemning, debat og musik.

Direktør for Kunsten Gitte Ørskou siger: ”Vejret har naturligvis haft en betydning for tilslutningen, men derudover tror vi, stigningen skyldes, at Kunsten Summer Lounge nu har etableret sig som et fast koncept i byen, hvor vi gennem artist talks, kunst og livemusik dyrker et folkeligt fællesskab om kultur på tværs af samfundsgrupper”.

Summer Lounge er særligt målrettet unge, og konceptet blander kendte elementer som dj´s og streetfood med mere ukendte elementer såsom moderne kunst og art talks. Desuden er socialøkonomiske virksomheder ofte repræsenteret. Alt i alt en mulighed for at være sammen med mennesker, der ikke nødvendigvis ligner og tænker som en selv.

En brugeranalyse viser, at gæsternes gennemsnitsalder i år lå på 34,4 år. Konceptet er primært målrettet unge, men hver gang er der meget forskellige aldersgrupper repræsenteret, hvilket glæder Kunsten og understøtter den tanke om samfundssind og mangfoldighed, der ligger bag Summer Lounge.

På baggrund af disse oplevelser og facts, er det ikke noget at sige til, at Kunsten er rimelig stolte og tilfredse med årets Summer Lounge – og meldingen er da også, at Kunstens Summer Lounge vender tilbage i 2019.Kommentarer