Kronprinsparret skal opleve historiens mest berømte kys

17-11-2018
Det sker, når de besøger Kunsten lørdag d. 24. november, når de er i Aalborg for at overrække deres priser.
Af Palle Bjørnstrup

På Kunsten glæder direktør Gitte Ørskou sig til det kongelige besøg: ”Jeg glæder mig til at byde Kronprinsparret velkommen her på Kunsten til en omvisning, hvor vi virkelig får mulighed for at vise museets mangfoldighed og internationale klasse, både i forhold til kunst og arkitektur”.

Planen er, at omvisningen skal byde på en fin blanding af eksperimentelle og traditionelle værker fra internationale kunstnere samt ikke mindst, at Kronprinsparret oplever Alvar Aaltos navnkundige museumsbygning.

Kronprinsparret vil komme ind i regnskoven gennem brasilianske Ernesto Netos store, hæklede hule, og de vil ligeledes opleve den aktuelle udstilling af den verdensberømte tysk-indiske kunstner Tino Sehgal, som udelukkende består af levende mennesker – og det er her, at Kronprinsparret vil opleve et af kunsthistoriens mest berømte kys, bl.a. Gustav Klimts, af et par, der er tæt omslyngede.. Og der vil være børn, der inviterer dem til at lege med.

Kronprinsparret vil også blive inviteret med ned i dybet, hvor de vil opleve Kunstens Trampedach udstilling, der viser et bredt udvalg af kunstnerens væsentligste værker fra 1960´erne og 1970´erne, heriblandt selvportrætter, skulpturer og tableauer.

Undervejs vil Kronprinsparret blive introduceret til både bygningen og samlingen, og her vil der blive rettet særlig opmærksomhed på de danske kunstnere Erik A. Frandsen og John Kørner, der begge har udsmykket Frederik VIII´s palæ, ligesom de vil blive introduceret til værker af Max Ernst, Fernand Legér, Chagall og Asger Jorn.

Programmet d. 24/11 hedder: Kl. 15.55 – Kronprinsparret ankommer, og bydes velkommen af borgmester Thomas Kastrup-Larsen og museumsdirektør Gitte Ørskou. Herefter indledes rundvisningen, og kl. 16.40 er der berammet afgang for Kronprinsparret.Kommentarer