Kr. 10.000,- som donation i kampen mod prostata

10-10-2018
Lions Club, Hasseris har netop doneret pengene til FC Prostata, der holder til hos Aalborg Chang.
Af Palle Bjørnstrup

Per Kristensen fra Hasseris Optik repræsenterede den glade giver Lions Club, Hasseris: ”Motivationen for at tildele pengene til FC Prostata, Aalborg er bl.a., at vi hos Lions Club, Hasseris gerne vil så bredt ud som muligt med vores støttekroner, og dernæst at vi finder, at FC Prostata virkelig er et godt formål, og en aktivitet der allerede viser resultater. Derfor finder vi, at vi gerne vil hjælpe FC Prostata videre i deres udvikling, og håber at de kr. 10.000,- kan skubbe godt på.”

Modtageren FC Prostata var repræsenteret ved Frits Vilger, der er formand for Aalborg Chang, der er en ren amatørklub, faktisk den næststørste i Jylland indenfor fodbold. Han fortæller stolt, at klubben kan mønstre ikke mindre end otte seniorhold.

”Vi åbnede for et stykke tid siden vort klubanlæg for Aalborg Handicap Idræt, så de kunne få en plads til deres fodboldafdeling,” fortæller Frits Vilger: ”og nu har vi så også givet plads til FC Prostata.”

Det har vist sig gennem en analyse fortaget af professor Per Krustrup, der forsker i motion og prostata, at fodbold kan have en gavnlig virkning på prostata. Han formede 3 grupper af mænd med prostata, hvor den ene gruppe var mænd, der havde spillet fodbold i 40 år, en gruppe, der udøvede anden sport og endelig en gruppe, der ikke udøvede sport. Det viste sig at gruppen, der spillede fodbold, skilte sig positivt ud, idet de klarede sig bedst med deres prostata – hvilket uden tvivl skyldes det forhold, at fodbold er den idrætsgren, der involverer de fleste muskelgrupper i kroppen, og derfor giver en ekstra styrke i forbindelse med prostata.

”Det bygger nok også på,” siger Frits Vilger: ”at mænd, der er blevet opereret for prostata, tager på i vægt, grundet medicin behandling, og mange gange sker det, at de ”lukker sig inde” og ikke får motion. Det kan fodboldspil tilsyneladende gøre noget godt ved.”

Fodboldspillet er både fysisk og ikke mindst psykisk træning, fordi man foretager sig noget sammen med andre, vel at mærke folk med et identisk problem, og det betyder også, at det er lettere at samtale om prostata, når man er i samme båd.

”Den første dag mødte der otte mand frem til fodbold træning,” fortæller Frits Vilger: ”flere er kommet til, men vi regner med at komme op på en ca. 20 mand inden længe.”

Geografisk dækker FC Prostata området fra Hobro i syd og til Skagen i nord, samt Hals i Øst og Hanstholm i vest. Alle mænd, der bor i dette område og lever med prostata, er velkomne til at være med i FC Prostata – de bliver selvfølgelig nødt til at køre til Aalborg på Changs anlæg på Provstejorden, men køreturen betyder også, at man kommer afsted og kommer ud blandt andre ligesindede.
Kommentarer