Kom til en af de helt store jazzfester

05-02-2020
Det sker i Musikkens Hus, når jazzikonet, Wynton Marsalis, kommer med bagband.
Af Palle Bjørnstrup

Det sker tirsdag den 11. februar kl. 19.30, og det bliver en forrygende aften, når Wynton Marsalis sammen med det ikoniske bagband Jazz at Lincoln Center Orchestra spiller i Musikkens Hus.

Wynton Marsalis er både administrerende og kunstnerisk leder af Jazz at Lincoln Orchestra og er desuden en anerkendt trompetist, bandleder og komponist, så det er ikke toppen af poppen, men toppen af jazz, der kan opleves. Han debuterede med sin første plade i eget navn i 1982 og har siden stået bag flere end 60 udgivelser, der har sikret ham i alt 9 Grammy priser.

I 1983 blev Wynton Marsalis den første og indtil videre eneste kunstner, der har modtaget både en klassisk og en jazz Grammy det samme år, og det gentog han så året efter.

Wynton Marsalis siger selv: ”I have had the good fortune to play and compose music for many years. We in the Jazz at Lincoln Center Orchestra have had the opportunity to perform with so many different musicians and with so many great artists and ensembles in some of the best venues in the world. There´s been so much done, our accomplishments have gone far beyond what I ever expected”.

Orkesteret har turneret i flere end 300 byer på tværs af seks kontinenter og modtaget et hav af priser herunder ”Best Big Band” i den årlige ”Downbeat Readers’ Poll”fra 2013 til 2016.

Koncerten er en del af Musikkens Jazzklub, som giver 30% på fire inkluderede koncerter samt en række andre fordele.

Køb billetter på www.musikkenshus.dk.Kommentarer